Chromecast verkrijgbaar in Nederland, goedkoop Apple TV-alternatief
Wouter Nijsen

De Chromecast, de slimme hdmi-stick van Google, is vanaf vandaag te koop in Nederland. Het apparaat was al maanden verkrijgbaar in de VS, maar een Europese release liet op zich wachten. Vandaag is de Chromecast echter te koop voor een adviesprijs van 35 euro.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

chromecastVia Google Play is het apparaat aan te schaffen. De Chromecast kost 35 euro en daarbij komt nog 3 euro aan verzendkosten. Elke bestelde Chromecast wordt op het moment van schrijven vóór 24 maart verzonden.

Met de Chromecast tover je elke ‘domme televisie’ om tot een Smart TV. Je kunt via apps content naar de Chromecast streamen, die vervolgens op de televisie wordt afgespeeld. Denk aan Netflix, YouTube en lokale content via Plex. Zo kun je altijd jouw films, series, foto’s en muzieknummers op de tv afspelen. Daarnaast is het mogelijk om browsertabbladen vanuit Chrome te ‘casten’ naar de hdmi-stick, waardoor je ook streams van verschillende platformen naar de tv kunt sturen. De Apple TV heeft er nu ook in Nederland en België een geduchte concurrent bij gekregen.

Alle Chromecast specificaties op een rijtje

  • Hdmi-stick met wifi
  • Chrome OS
  • Krijgt stroom via micro-usb-poort
  • Te gebruiken met je smartphone, tablet of laptop
  • Gewicht: 34 gram
  • Releasedatum: maart 2014

Google Home

Google LLC

9 (479 reviews)
Gratis via App Store

Google Home
Google Home
Google Home
Google Home
Google Home
Google Home
Google Home
Google Home

Chromecast in combinatie met Plex

Met Plex en Chromecast kun je content van één apparaat op verschillende apparaten beschikbaar maken. De dienst wordt met name gebruikt om films en series te indexeren en via andere devices af te spelen. Zo kun je altijd jouw films, series, foto’s en muzieknummers op de tv afspelen. Tot slot is het mogelijk om browsertabbladen vanuit Chrome te ‘casten’ naar de hdmi-stick, waardoor je ook streams van verschillende platformen naar de tv kunt sturen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.