Google onthult de Chromecast Ultra en geeft info over Google Home
Lars Paymans

Google organiseerde een evenement waar haar eigen smartphones -de Pixel en Pixel XL- werden onthuld. Voor iPhone-gebruikers zijn de onthulling van de Chromecast Ultra officieel en de prijs van de Google Home vooral interessant.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Chromecast Ultra officieel onthuld

De Chromecast Ultra is nog steeds een cirkelvormige dongel die je via HDMI met je tv verbindt, maar ziet er net iets anders uit. Zo is de bovenkant nu glad, en zien we er de G van Google op staan. De belangrijke vernieuwing zit echter aan de binnenkant.

Nu 4K tv’s langzaam maar zeker in steeds meer huiskamers verschijnen, had Google namelijk een manier nodig om 4K video toegankelijk te maken. Dat is precies wat de Chromecast Ultra doet: deze Chromecast ondersteunt namelijk HDR, Dolby Vision en 4K videomateriaal. Alleen interessant voor eigenaren van een 4K tv dus.

Ook is er een ehternetpoot toegevoegd aan de adapter. Daar moet je echter ook voor betalen, want de Chromecast Ultra gaat 79 euro kosten als hij op 8 november in Nederland verschijnt. Vanaf dat moment zal Google Play movies ook 4K content gaan ondersteunen, evenals YouTube en Netflix. Deze aankondiging is ook interessant voor iOS-gebruikers, aangezien de Chromecast gewoon met je iPhone en iPad gekoppeld kan worden.

Meer info over de Google Home-speaker

Naast de Chromecast Ultra had Google ook aandacht voor de Google Home. Deze slimme speaker wil een vast plekje in je huiskamer, zodra hij op 4 november in de Verenigde Staten verschijnt. Over een Europese datum repte Google met geen woord, al kunnen we dankzij de dollarprijs van 169 dollar wel inschatten hoeveel hij ongeveer in Nederland zou gaan kosten.

chromecast ultra officieel

Google Home is een interessante manier om een spraakassistent toegankelijker te maken. Je kunt er altijd iets aan vragen, zonder dat je er een smartphone of ander apparaat voor nodig hebt. Zet muziek op met een spraakopdracht, vraag wat het weer morgen wordt en meer. Apple zou achter de schermen ook aan een eigen Siri-speaker werken, al zijn de geruchten hierover nog een stuk minder concreet.

Googles iPhone-concurrenten onthuld

Naast de Chromecast Ultra en Google Home onthulde Google vanavond de Google Pixel en Google Pixel XL. Met deze twee smartphones gaat Google direct concurreren met Apples iPhones. Ze krijgen een premium prijs, hebben indrukwekkende specificaties en een stijlvol design dat wel iets weg heeft van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Wil je meer weten over het Google Pixel-event? Op onze zustersite Android Planet hebben we een handige samenvatting van het hele evenement gemaakt.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.