Chromecast Audio verdwijnt: dit zijn de beste alternatieven

Michel van 't Klaphek
12 januari 2019, 10:28
2 min leestijd
Chromecast Audio verdwijnt: dit zijn de beste alternatieven

Slecht nieuws voor liefhebbers van de Chromecast Audio: de muziekdongle wordt niet langer geproduceerd. Zodra de voorraad op is, verdwijnt hij uit het assortiment. Gelukkig zijn er een paar goede Chromecast Audio-alternatieven beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Chromecast Audio alternatieven

Slecht nieuws voor liefhebbers van de Chromecast Audio: de muziekdongle wordt niet langer geproduceerd. Dit betekent dat zodra Google de huidige voorraad verkocht heeft, het product uit de schappen verdwijnt.

‘We hebben besloten de productie van de Chromecast Audio te stoppen’, zo laat een woordvoerder van het bedrijf weten. ‘Uiteraard blijven we het apparaat ondersteunen, zodat bezitters kunnen blijven genieten van muziek, podcasts en meer.’

Chromecast Audio alternatieven

In de Amerikaanse Google Store wordt de resterende voorraad met een fikse korting van 20 dollar verkocht, maar dit gaat helaas niet voor Nederland op. Wij betalen nog steeds de oorspronkelijke adviesprijs van 39 euro.

Hoe dan ook: indien je nog een Chromecast Audio in huis wil halen is dit je moment. Heb je net achter het net gevist? Geen probleem! Dit zijn de beste Chromecast Audio-alternatieven.

Yamaha WXAD-10

De Yamaha WXAD-10 doet alles wat de Chromecast Audio kan, en meer. Ten eerste is de geluidskwaliteit beter en heb je meer aansluitingsmogelijkheden, zoals een ethernet-poort wanneer je geen wifi hebt.

Bovendien ondersteunt de Yamaha-ontvanger alle populaire streamingsdiensten zoals Spotify, Deezer en Tidal. Daarnaast kun je muziek via AirPlay afspelen. De WXAD-10 heeft een fiks hogere adviesprijs dan de Chromecast Audio, maar biedt een hoop meer mogelijkheden.

→ Koop de Yamaha WXAD-10 voor 140 euro bij Bol.com

Chromecast

Daarnaast kun je er ook voor kiezen een ‘gewone’ Chromecast aan te schaffen. Deze hdmi-dongle steek je in je tv waarna je van allerlei ‘slimme’ functies gebruik kunt maken, zoals kijken naar Netflix en YouTube.

Daarnaast is het mogelijk om muziek te streamen, bijvoorbeeld via Spotify Connect of Deezer. Het verschil met de Chromecast Audio is dat je de speakers wel aan je tv gekoppeld moet hebben, omdat dit dé hub van jouw set-up is. Google bracht eind 2018 een nieuwe versie uit voor 39 euro.

→ Bekijk de beste Google Chromecast deals op onze zusterwebsite Android Planet

Chromecast Audio alternatieven 2

Logitech Bluetooth Adapter

Ook kun je er ook kiezen om een betaalbare bluetooth-adapter in huis te halen. Verschillende merken, waaronder Logitech, bieden deze ontvangers aan voor prijzen rond de 40 euro. Het belangrijkste verschil met de Chromecast Audio is dat zulke streamers via bluetooth met je speakers verbinden, en dus niet via wifi.

Check dus altijd goed of je boxen dit ondersteunen. Voor de rest werkt een bluetooth-adapter zoals je gewend bent. Na het aansluiten kun je muziek en podcasts vanaf je iPhone streamen, al is het bereik via bluetooth vaak iets minder goed dan bij de Chromecast Audio.

→ Koop de Logitech Bluetooth Adapter voor 36,99 euro bij Coolblue

Download de gratis iPhoned-app om op de hoogte te blijven van het laatste Apple-nieuws, of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu