De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Chrome traag op je Mac? Daar komt verandering in

Rutger Otto
21 augustus 2015, 10:38
2 min leestijd
Chrome traag op je Mac? Daar komt verandering in

Chrome voor Mac gaat eindelijk verbeterd worden, zodat de browser van Google sneller wordt. Daar zitten gebruikers op te wachten.

Lees verder na de advertentie.

Chrome voor Mac wordt verbeterd

Als je Chrome voor Mac gebruikt als je standaard internetbrowser, dan heb je misschien al eens gemerkt dat hij veel geheugencapaciteit opslokt. Daardoor kan je browser sloom worden, net als de prestaties van je Mac zelf.

Binnenkort komt daar naar verwachting verandering in, als Chrome 46 uitkomt. Die versie is momenteel in de testfase en belooft verbeteringen voor Mac-gebruikers. Een journalist van The Next Web draait Chrome 46 al een tijdje en werd enthousiast. “Na een week ben ik weggeblazen door deze browser”, schrijft hij. “Geheugencapaciteit lijkt wel met de helft verminderd, langzame tabs zijn sneller dan ooit en mijn accuduur is verbeterd. Ook fijn: de ventilatoren in mijn laptop blazen niet meer continu.”

chrome geheugengebruik

Vernieuwingen

Het Chromium-team, dat de basis van Chrome ontwikkelt, heeft de laatste maanden aan verbetering gewerkt. Daarmee moeten ook de grafische prestaties van de Mac beter worden. “Daarnaast focust het team op grote geheugenlekken in de browser”, schrijft The Next Web.

De makers werken verder aan een mogelijkheid om tabbladen die niet gebruikt worden, standby komen te staan. Dat heeft ook weer een gunstig effect op het werkgeheugenverbruik en de accu van de Mac.

De huidige versie van Chrome voor Mac is 44. Het gaat dus nog wel even duren voordat we aan de slag kunnen met een verbeterde Mac-versie. Wil je toch aan de slag met Chrome 46, dan kun je terecht bij de alphaversie van de browser. Bedenk wel dat je dan gebruikmaakt van een testversie en nog tegen de nodige bugs en fouten kunt aanlopen, waardoor de browser niet werkt zoals je gewend bent.

Lees ook: Waarom Mac-gebruikers Safari in plaats van Chrome moeten gebruiken

Welke browser gebruik jij op de Mac? Chrome, Safari of toch iets anders? Laat het hieronder in de comments weten.

Lees meer over Apple

Bron: TNW
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu