Accubesparende Chrome-browser voor Mac nu beschikbaar

Rutger Otto
3 september 2015, 12:29
2 min leestijd
Accubesparende Chrome-browser voor Mac nu beschikbaar

Chrome heeft nooit een prettig huwelijk gehad met de Mac. De Mac wordt er langzaam van en de accu van je MacBook gaat sneller leeg. De nieuwe bèta-versie van de browser moet daar verandering in brengen.

Lees verder na de advertentie.

Betere prestaties en langere accuduur

Google Chrome is een heel populaire browser, maar op de Mac zijn er nog veel prestatieproblemen die wel een fix kunnen gebruiken. Zo slurpt de browser nogal veel geheugencapaciteit, waardoor Chrome langzaam kan gaan werken. Hetzelfde geldt voor je Mac, die harder moet gaan werken om alles te draaien, wat niet altijd goed uitpakt en waardoor hij langzamer wordt.

Een tijdje geleden kwam een alpha-versie van Chrome versie 46 online, met verbeteringen voor de browser. De prestaties waren toen al een stuk beter, schreef een journalist. De geheugencapaciteit was met de helft afgenomen, tabs werden sneller en de accuduur van de Mac werd langer. Ook de ventilatoren in de laptop draaiden geen overuren meer.

chrome geheugengebruik

Chrome bèta

Nu heeft het Chromium-team versie 46 van Chrome naar een bèta-versie gepromoveerd. Goed nieuws, want zo’n versie draait vaak al stukken soepeler en met minder bugs dan een alpha-versie. De update is nu gratis te downloaden via deze pagina van Chrome. Hou er echter wel rekening mee dat ook in de bèta-versie nog foutjes kunnen zitten die ervoor kunnen zorgen dat je browser niet helemaal werkt zoals je gewend bent.

Wil je geen bèta-versie van de browser installeren en wacht je liever op de officiële versie van Chrome 46, dan moet je nog een tijdje geduld hebben. De huidige Chrome-versie is 45, wanneer de volgende versie officieel verschijnt is nog niet bekend.

Lees ook: Waarom Mac-gebruikers Safari in plaats van Chrome moeten gebruiken

Ga jij de bèta installeren? Laat ons hieronder weten of je verschil merkt!

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu