Google laat iOS-gebruikers Chrome-bèta testen

14 november 2015, 13:46
2 min leestijd

Voor het eerst heeft Google een testversie van webbrowser Chrome uitgebracht voor het besturingssysteem van Apple.

Lees verder na de advertentie.

Chrome bèta voor iOS

Googles browser Chrome staat al een tijdje in de App Store, maar sinds een dag is er ook een bèta-versie van de app te gebruiken op iOS. Het is de eerste keer dat Google een testversie van een eigen programma beschikbaar maakt voor het mobiele besturingssysteem van Apple.

De Chrome bèta werd stilletjes uitgebracht voor iOS via TestFlight, het programma waarmee je iOS-apps kunt betatesten. Gebruikers kunnen zich inschrijven en de bèta downloaden door naar Googles Chrome bèta download-pagina te gaan op iOS.

3D Touch

In de testversie op iOS kunnen gebruikers een aantal nieuwe mogelijkheden van de webbrowser testen, voordat Google ze doorvoert naar de officiële app via de App Store. In de bèta (versie 47.0.2526.53) is ondersteuning toegevoegd voor 3D Touch. Daarmee is het mogelijk om vanaf het homescreen, door harder op het icoon te drukken, direct een nieuw tabblad of een nieuw incognito tabblad te openen of te zoeken met een spraakcommando.

Google kondigde de bèta-versie van de browser niet aan, maar bracht de app stilletjes uit. Om hem te downloaden moet je in elk geval de TestFlight-app installeren en je e-mailadres achterlaten bij Google. Je krijgt dan bericht als er ruimte is om aan te sluiten bij de bèta. Normaliter zijn er echter slechts 2000 plaatsen te vergeven in het TestFlight-programma, waarschijnlijk zijn die al weg. Volgens 9to5Mac is er overigens wel een kans aanwezig dat Google iets met Apple heeft geregeld waardoor er meer mensen aan het programma mee kunnen doen.

De bèta-versie van de app is voornamelijk geschikt voor mensen met een iPhone 6S (Plus). Zij kunnen namelijk al van 3D Touch gebruikmaken dankzij een nieuwe schermtechniek die Apple in de nieuwe vlaggenschepen introduceerde.

Lees ook het laatste iOS 9 nieuws

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu