Google Chrome-update maakt browser sneller, veiliger en zuiniger

Lars Paijmans
27 januari 2017, 12:31
1 min leestijd
Google Chrome-update maakt browser sneller, veiliger en zuiniger

Veiliger, sneller en minder belastend voor je werkgeheugen en accu: Chrome 56 is een van de belangrijkste updates voor Google Chrome in lange tijd.

Lees verder na de advertentie.

Google Chrome 56 nu beschikbaar

De Google Chrome 56 update die zojuist is vrijgegeven doet alles wat je van een browserupdate verwacht. De verbetering waar iedereen op zit te wachten is de nieuwe Browser Time feature. Deze zet tabbladen op de achtergrond stil die langer actief zijn dan de bedoeling is. Tenzij ze media afspelen worden de tabbladen inactief, zodat ze ook geen werkgeheugen en accu meer opslurpen.

chrome 56

Na het installeren van de Chrome 56 update worden pagina’s 28 procent sneller opnieuw geladen en vragen ze 60 procent minder om validatie. Door de cache op deze manier te optimaliseren wordt wederom je accu en werkgeheugen minder zwaar belast. Ook geeft de browser voortaan een duidelijkere waarschuwing als een onbeveiligde website om je wachtwoord of betaalgegevens vraagt. HTML5 is daarnaast de nieuwe standaard voor alle gebruikers, waardoor Flash-content automatisch geblokkeerd wordt.

Websites die de HTTPS-Web Bluetooth API gebruiken kunnen nu ook door Chrome-gebruikers benut worden. Bluetooth-apparaten als printers kunnen hierdoor verbinding maken met een website, zodat je geen losse printer-app meer hoeft te openen. Tot slot wordt de beveiliging van Googles browser op 51 plaatsen verbeterd.

Het downloaden waard

De update voor Google Chrome is vandaag beschikbaar gesteld door Google. Omdat het om een geleidelijke uitrol gaat, kan het echter wel even duren voordat hij ook bij jou verschijnt. Met bovenstaande verbeteringen, is het in ieder geval een update die het installeren meer dan waard is.

Lees het laatste nieuws over Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen