Designer van eerste iPhone en iPad verlaat Apple na 21 jaar

Lars Paijmans
4 april 2017, 10:33
1 min leestijd
Designer van eerste iPhone en iPad verlaat Apple na 21 jaar

Christopher Stringer, een van de ontwerpers van de eerste iPhone en iPad, verlaat Apple na 21 jaar. Waar de designer precies naartoe gaat, is onbekend.

Vertrek Christopher Stringer bij Apple

De naam Christopher Stringer zegt je misschien niets. Toch is de kans groot dat er een product in je huis ligt waar hij het design voor bepaald heeft. Stringer was onderdeel van Jony Ive’s designteam, een clubje binnen Apple waar maar weinig over bekend is. In zijn 21 jaar bij Apple heeft hij meegewerkt aan het design van de Mac, iPhone en iPad.

Christopher Stringer Apple

Het is nog niet duidelijk waarom Stringer Apple verlaat en waar hij naartoe gaat. Toch is het vertrek opvallend, omdat het designteam bekend staat als een van de meest hechte van het bedrijf. Bijna exact een jaar geleden verliet ook designveteraan Daniel Coster het team van Jony Ive om bij GoPro aan de slag te gaan.

In een paar jaar tijd is het belangrijkste ontwerpteam van Apple er heel anders uit gaan zien. Naast vertrekkende teamleden heeft ook Jony Ive zelf een andere rol ingenomen als Chief Design Officer. Het dagelijkse management van Apple wordt voortaan geregeld door Richard Howarth.

Jony Ive en Apple

Vorig jaar dook het gerucht op dat ook Ive voorzichtig zou overwegen om Apple te verlaten. Al snel bleek uit een verklaring dat dit niet het geval is, en dat Ive nog steeds intensief betrokken is bij alle ontwerpen van Apples producten. Eind vorig jaar bracht Apple zelfs een groot Apple koffietafelboek uit waarin het productontwerp van Apple in het zonnetje wordt gezet.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's