Apples software-topman Chris Lattner stapt over naar Tesla – update

Lars Paijmans
11 januari 2017, 15:28
2 min leestijd
Apples software-topman Chris Lattner stapt over naar Tesla – update

Chris Lattner is de originele bedenker van Apples programeertaal Swift. Hij maakt na elf jaar de overstap naar Tesla. Wat zegt dit over de autoplannen van Apple?

Update 15:28: Naast Chris Lattner is ook Matt Casebolt van Apple overgestapt naar Tesla. 9to5Mac ontdekte vandaag dat Casebolt voortaan als Director Engineering bij Tesla werkt. In het verleden was hij onder meer de teamleider van de Mac Pro, MacBook Air en de Touch Bar van de nieuwe MacBook Pro.

Lees verder na de advertentie.

Dit deed Chris Lattner bij Apple

Vlak nadat Chris Lattner bekend maakte Apple te verlaten, verwelkomde Tesla de software-ontwikkelaar in een blogpost. Hierin wordt hij geprezen voor zijn prestaties in zijn elf jaar als software-engineer bij Apple. Lattner zal bij Tesla de ontwikkeling van Autopilot overzien: de software waarmee auto’s zelfrijdend worden gemaakt.

Chris Lattner

Deze software bevindt zich momenteel nog in de testfase, maar door voor het eerst een vaste topman aan te stellen lijkt Tesla er vaart achter te willen zetten. Lattner werd vooral bekend als maker van Apples Swift-programmeertaal die op WWDC 2014 werd onthuld. Achter de schermen zou hij echter ook mee hebben gewerkt aan andere projecten die ontwikkelaars aangingen.

Het autoproject van Apple

De timing voor het vertrek van Chris Lattner is opvallend. Een paar maanden geleden werd namelijk bekend dat Apple haar plannen voor een zelfrijdende auto (Project Titan) in de ijskast heeft gezet. In plaats daarvan zou de focus nu verlegd zijn en werkt een klein team aan software die in bestaande auto’s ingebouwd kan worden. Het is echter niet bevestigd dat het vertrek van Chris Lattner te maken heeft met de andere koers van Apples autoplannen.

In het verleden heeft Tesla-ceo Elon Musk zich meerdere malen uitgesproken over Apple. In juni zei hij nog dat Apple uiteindelijk de grootste concurrent zou worden voor Tesla op het gebied van zelfrijdende auto’s. Vorig jaar stapten verschillende Tesla-medewerkers over naar Apple, mogelijk om het autoteam te versterken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bronnen: Tesla, 9to5mac
Categorie: Apple
Spotlight: Project Titan

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's