Chinese telefoonmaker huurt Steve Wozniak in voor persbijeenkomst
Gijs Ettes

Xiaomi, de telefoonmaker die momenteel succes boekt op de Chinese smartphonemarkt met betaalbare toestellen, heeft afgelopen weekend Steve Wozniak ingehuurd om te spreken tijdens een persbijeenkomst. Woz is erg te spreken over de Mi 3, het huidige vlaggenschip van Xiaomi.

Xiaomi Mi3 Steve WozniakXiaomi heeft grootse plannen voor 2014, waarin het onder andere wil uitbreiden naar Europa en een soortgelijk imago als Apple nastreeft. Of dat laatste op korte termijn gaat lukken, lijkt ons wat vergezocht. Chinese smartphones hebben de laatste jaren een slechte naam ontwikkeld, door de vele toestellen die het design van de iPhone rechtstreeks kopieerden.

Door Steve Wozniak in te zetten tijdens een persmoment is Xiaomi niettemin bezig met een charmeoffensief. Woz, die werd betaald om te verschijnen tijdens de bijeenkomst, was – niet geheel verrassend – erg te spreken over de Mi 3 smartphone die op Android draait. Volgens hem heeft het toestel de potentie om de westerse markt te veroveren. Daarnaast ziet Wozniak dat China zich steeds meer ontwikkeld als een innovatief land dat grote stappen maakt voor wat betreft de ontwikkeling van hardware. De iPhone 5S en iPhone 5C zijn ook verkrijgbaar in China.

Meer over Steve Wozniak

Steve Wozniak richtte in 1976 samen met Steve Jobs Apple op en is onder andere verantwoordelijk voor de revolutionaire Apple I- en Apple II-computers. Hij bleef uiteindelijk tot 1983 bij Apple, waarna hij het bedrijf als grootaandeelhouder verliet. Lees meer over Steve Wozniak.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.