Chinese iPhone-killer gepland voor december
Redactie

Het Chinese telefoonbedrijf Xiaomi, komt half december met een toestel uit wat zij de bijnaam “iPhone-Killer” mee geven. Opmerkelijk, gezien de baas van het bedrijf het overlijden van Steve Jobs heeft ‘voorspeld’

De Xioami Phone de iPhone Killer?

de Xiaomi Phone, foto door Engadget

De Britse site The Register kwam met het bericht dat het toestel, genaamd Xioami Phone, Android als besturingssysteem zal hebben en gebruik zal maken van een 1,2 GHz dual-core processor.

Het totaalprijsje zal omgerekend rond de €230,- zijn. Deze prijs, gecombineerd met de specificaties hebben al geresulteerd in een pre-order van 300.000 stuks.

De voorspelling van Jobs zijn overlijden

De eigenaar, Hun Lie Jun, heeft 2 maanden voor het overlijden van Steve Jobs een gewaagde opmerking gemaakt:

[quote]Jobs will die someday, so there are still opportunities for us. The meaning of our existence is just waiting for him to kick the bucket[/quote]

De Xioami Phone onder de kerstboom

De westerse wereld kijkt naar de release datum van 18 december als perfecte timing voor de kerst. Dit is voor de Chinese bevolking natuurlijk niet van toepassing, gezien zij 23 januari 2012 pas kerst vieren.

Of en wanneer de Xioami Phone naar Nederland komt is vooralsnog onbekend.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Pierre

  “Voorspellen” is wel een groot woord. Hij zei dat Jobs ooit dood zou gaan, en zo’n opmerking is voor iedereen wel van toepassing. En zonder verdere specs is het onmogelijk om te zeggen of het een iPhone-killer wordt.

 • That’s me

  Je kunt geen iPhone killer maken met een Android besturingssysteem! Hahah, rare jongens, die Chinezen.

 • Jan

  Die gekke chinezen zijn wel erg goed in het reverse engineeren van zowat alles. Ben benieuwd of iets aan hun android systeem hebben gedaan om het zoveel mogelijk op iOS te laten lijken.

 • @pierre http://bit.ly/tDjJb0

  Er zijn al een hoop modellen die een “iPhone killer” genoemd worden. Echter blijft de Apple iPhone bovenaan de lijsten staan.

  Ook opmerkelijk dat elke iPhone killer op de markt juist zo erg lijkt op hetgeen wat ze willen “killen”.