China krijgt eigen Apple-persevenement op 11 september
Wouter Nijsen

Nog geen dag nadat Apple zijn uitnodigingen heeft verstuurd voor de aankondiging van de nieuwe iPhones laat het bedrijf uit Cupertino weten dat er een speciaal evenement voor China komt op 11 september.

Op de uitnodiging die Apple heeft verstuurd staan dezelfde gekleurde bolletjes als op de uitnodiging die dinsdag is verstuurd aan andere internationale media. Het is uniek voor Apple om ook in China een persevenement te houden, aangezien het nieuwe aankondigingen voorheen alleen in eigen land deed.

Volgens 9to5Mac duidt de uitnodiging er op dat China Mobile, ‘s werelds grootste mobiele provider, binnenkort een deal met Apple gaat aankondigingen, om de iPhone onder zijn circa 700 miljoen abonnee’s aan de man te brengen.

iPhone 5C foto'sMarktanalist Mingchi Kuo heeft onlangs aangegeven dat de iPhone 5C en iPhone 5S goed voor ongeveer 1,5 tot 2 miljoen verkochte exemplaren kan leiden in China, en die voorspelling is alleen voor het derde kwartaal van 2013. Genoeg reden dus voor Apple om het klantenbestand van China Mobile aan te willen boren.

Grote Apple-persevenement is op 10 september, om 7 uur ‘s avonds

Net als in voorgaande jaren vindt Apples speciale evenement plaats om 19:00 uur Nederlandse tijd. Op iPhoned doen we daar natuurlijk live verslag van, met dit jaar zo compleet mogelijke nieuwsberichten en live verslaggeving via ons Twitter-account.

Wil je je alvast helemaal inlezen over de verwachte nieuwe iPhones? Lees dan onze pagina’s over de iPhone 5C en iPhone 5S. Schrijf je daarnaast in voor onze nieuwsbrief als je altijd op de hoogte wilt blijven!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.