Tienduizenden Chinezen hebben de iPhone 6 al besteld

Rutger Otto
3 september 2014, 12:18
1 min leestijd
Tienduizenden Chinezen hebben de iPhone 6 al besteld

De iPhone 6 is nog niet aangekondigd, maar in China is het nieuwe toestel van Apple al te bestellen. Daar maken duizenden Chinezen dan ook gebruik van.

Lees verder na de advertentie.

China iPhone 6

iphone 6 bestellen

In Nederland moeten we wachten tot 19 september voordat we de iPhone 6 kunnen bestellen, maar het Chinese telecombedrijf China Mobile neemt al bestellingen op, meldt China Daily. En het loopt storm. Volgens China Daily hebben al meer dan 33 duizend Chinezen een toestel geclaimd. Dat is interessant, want de smartphone is nog niet eens aangekondigd door Apple.

Nog interessanter is het, dat China Mobile sinds vorig jaar een overeenkomst heeft gesloten met Apple om iPhones te kunnen verkopen. Voor het bedrijf uit Cupertino is China een belangrijk land om voet aan de grond te krijgen. Klanten van het enorm grote China Mobile kunnen kiezen voor het 4,7-inch en het 5,5-inch model van de iPhone 6. Daarnaast biedt de provider de toestellen in 16, 32 en 64GB.

Dat zo’n enorm bedrijf (China Mobile is het grootste telecombedrijf ter wereld) zomaar pre-orders opent voor deze iPhone 6 modellen, wakkert de geruchten over Apples nieuwe vlaggenschip alleen maar aan. Volgende week op 9 september wordt de nieuwe iPhone gepresenteerd, maar vrijwel alles is al uitgelekt.

iPhone 6 geruchten

Zo zou de iPhone 6 er dus in twee varianten komen, is het toestel dunner dan ooit en krijgt het afgeronde schermranden. Ook aan de knoppen-layout is het een en ander veranderd: de powerknop zit aan de rechterkant in plaats van bovenop en de volumeknoppen zijn langwerpig. De homeknop is nog steeds van Touch ID voorzien. De geruchten gaan dat Apple eindelijk NFC in de iPhone introduceert, waarmee draadloos betalen makkelijker wordt.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu