Chicago Sun-Times geeft redactie cursus iPhone-fotografie
Wouter Nijsen

Nadat de Chicago Sun-Times op donderdag al hun 28 fotoreporters heeft ontslagen, heeft de krant aan zijn medewerkers laten weten dat dat ze een ‘basisles iPhone-fotografie krijgen’, zodat ze voortaan hun eigen foto’s en video’s kunnen maken.

iphone5-cameraSun-Times-veteraan Robert Feder maakte de memo, waarin de basisles iPhone-fotografie werd genoemd, wereldkundig op zijn Facebook-pagina. Dure camera’s en de fotojournalisten die ze bedienen, kan de krant zich kennelijk niet meer veroorloven. De Chicago Sun-Times maakt voortaan gebruik van freelancers en redactieleden met goedkopere camera-alternatieven, zo meldde de Chicago Tribune donderdag al.

Sun-Times-fotograaf Alex Garda noemt het idee dat freelancers en andere verslaggevers met iPhones een fotografiestaf kunnen vervangen ‘idioot op zijn slechtst en hopeloos ongeïnformeerd op zijn best’. Kranten verdienen echter steeds minder en de kreet ‘more with less’ is daarom een veelgehoord mantra op vele krantenredacties. Gratis nieuws is immers overal te vinden.

iPhone-foto’s bij Sandy

Toen orkaan Sandy New York City aandeed, maakten journalisten van Time Magazine ook al foto’s met hun iPhone. Die werden gepubliceerd op het Instagram-account van het blad en vervolgens zelfs gebruikt voor de cover van het magazine. Smartphone-camera’s worden steeds beter en geavanceerder, waardoor het voor fotojournalisten waarschijnlijk niet makkelijker gaat worden de komende jaren.

Via: AppleInsider

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.