ChatGPT staat straks standaard op je iPhone (voor deze functies) 

12 juni 2024, 15:00
2 min leestijd
ChatGPT staat straks standaard op je iPhone (voor deze functies) 

Vanaf iOS 18 staat ChatGPT standaard op je iPhone, maar voor welke functies heb je de populaire chatbot nodig? Dit weten we al over ChatGPT in iOS 18.

Lees verder na de advertentie.

ChatGPT in iOS 18

Apple zet met iOS 18 volledig in op kunstmatige intelligentie. Daarvoor heeft het bedrijf een nieuwe eigen techniek geïntroduceerd onder de naam Apple Intelligence. Je vindt AI terug in vrijwel alle Apple-apps, waardoor je altijd hulp kunt krijgen bij bijvoorbeeld het schrijven van teksten of het maken van plaatjes. Hiervoor wordt niet alleen Apple Intelligence gebruikt, ook ChatGPT speelt een grote rol in iOS 18.

Lees ook: iOS 18 onthuld: grootste iPhone-update ooit (mét Apple Intelligence)

De populaire chatbot is inmiddels niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven en heeft kunstmatige intelligentie in 2023 wereldwijd op de kaart gezet. Reden genoeg voor Apple om ChatGPT standaard in te bouwen op alle iPhones die draaien op iOS 18. Volgens Apple was dat nodig om wereldwijde kennis toe te voegen aan Apple Intelligence, maar hoe zit dat precies? Deze nieuwe functies maken gebruik van ChatGPT.

ios 18 AI writing tools

Writing tools en uitgebreide kennis

Vanaf iOS 18 krijg je een schrijfhulp erbij, die je in iedere app kunt gebruiken. Apple noemt deze functie Writing Tools. Met de Apple Intelligence-feature kun je teksten laten herschrijven, controleren, samenvatten en verbeteren. Ook kun je de toon van de tekst aanpassen naar vriendelijk of professioneel. Om deze teksten op te stellen maakt Apple gebruik van ChatGPT en de taalmodellen van de chatbot.

Een andere functie die werkt met ChatGPT is het toepassen van uitgebreide (wereld)kennis. Denk hierbij aan het opvragen van informatie over een plant aan Siri. De spraakassistent kan je vervolgens vertellen welke plant het is en hoe vaak je de plant water moet geven. Deze informatie komt niet uit Apple Intelligence zelf, maar werkt met de database van ChatGPT.

siri ios 18

Gratis ChatGPT gebruiken

In iOS 18 werken belangrijke functies als Writing Tools en Siri dus met ChatGPT, maar dat gebeurt niet zonder jouw toestemming. Voordat de chatbot wordt ingezet dien je als gebruiker akkoord te gaan met het gebruiken van ChatGPT. Volgens Apple blijft je data privé, deze wordt niet gebruikt om taalmodellen van OpenAI te trainen. Dat is een groot voordeel, want bij ChatGPT zelf worden je ingevoerde opdrachten juist wel verwerkt om taalmodellen te verbeteren.

Lees ook: Deze iPhones krijgen straks iOS 18 (maar er is ook slecht nieuws)

Waar je normaal een (betaald) account nodig hebt om ChatGPT te gebruiken, is dat voor iPhone-gebruikers met iOS 18 niet meer een vereiste. Je kunt de chatbot dan gratis gebruiken, zonder daarvoor een account aan te moeten maken. Helaas komen deze functies niet naar alle Apple-appraten, zo zijn de iPhone 15 Pro en de iPhone 15 Pro Max de enige iPhones met Apple Intelligence. Wil je meer weten over de nieuwe techniek? Lees dan hier alles over Apple Intelligence!

Apple iPhone 15 Pro deals

Abonnement Los toestel Refurbished

Apple iPhone 15 Pro

128 GB

5G

€ 1.021,95

1 dag

Bekijk bij Phonemarket.nl
Phonemarket.nl
Vergelijk alle Apple iPhone 15 Pro prijzen

Apple iPhone 15 Pro Max deals

Abonnement Los toestel Refurbished

Apple iPhone 15 Pro Max

256 GB

5G

€ 1.229,00

2 dagen

Bekijk bij bol.com plaza
bol.com plaza
Vergelijk alle Apple iPhone 15 Pro Max prijzen
Bron afbeelding: apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu