Chaos in de ‘Try Before You Buy’-sectie

Redactie
7 augustus 2010, 14:56
1 min leestijd
Chaos in de ‘Try Before You Buy’-sectie

Apple heeft in de Amerikaanse App Store een nieuwe sectie toegevoegd. Deze sectie heet ‘Try Before You Buy’. In deze sectie vind je alleen maar lite-versie van applicaties. Lite-versie van applicaties zijn applicaties met beperkte mogelijkheden. Je kan deze beperking weghalen door de volledige versie van de applicatie aan te schaffen. Op dit moment bevalt de nieuwe sectie niet goed bij de App Store-gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Chaos in de ‘Try Before You Buy’-sectie

Op dit moment staan er allerlei soorten applicaties in de nieuwe sectie: Spellen, diensten, boeken en ga zo maar door. Er is geen duidelijk overzicht met lite-applicaties van één categorie. Het zou dus handiger zijn als Apple deze sectie per categorie gaat toevoegen. Hierdoor wordt de App Store overzichtelijker voor iedereen.

De sectie wordt nu niet graag gebruikt door de App Store-gebruikers, want je kan er amper wat in vinden. Het gebrek aan categorieën zorgt ervoor dat gebruikers het overzicht kwijt zijn. Nieuwe, leuke applicaties zal je dus niet zo makkelijk vinden via deze sectie.

Geen echte demo’s

De App Store kent op dit moment geen systeem om echte demo’s te maken. De Android Market bevat wel echte demo’s. Deze applicaties kan je gedurende een bepaalde tijd volledig gebruiken. Als je tijd om is, wordt de applicatie geblokkeerd totdat je deze hebt aangeschaft. Hierdoor weet je of de applicatie je goed zal gaan bevallen na je aankoop. Men verwacht dat Apple na verloop van tijd ook een soortgelijke dienst gaat aanbieden via deze functie.

De ‘Try Before You Buy’-sectie is redelijk goed verstopt in de Amerkaanse App Store. Je kan deze bereiken door eerst naar ‘Featured’ te gaan, vervolgens op de gele knop ‘Free On The App Store’ te tikken, en vervolgens ‘Try Before You Buy’ te selecteren.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen