CES 2018: de 7 beste nieuwe gadgets voor Apple-gebruikers

Lars Paijmans
11 januari 2018, 19:20
4 min leestijd
CES 2018: de 7 beste nieuwe gadgets voor Apple-gebruikers

Hoewel Apple niet aanwezig is op de CES-beurs in Las Vegas, worden er wel talloze Apple-gerelateerde gadgets onthuld. iPhoned zet de beste van CES 2018 op een rij.

Lees verder na de advertentie.

CES 2018: deze Apple-gadgets mag je niet missen

CES 2018 is al heel de week aan de gang in Las Vegas. Hier komen over het algemeen vooral Android-gerelateerde zaken voorbij, maar zo nu en dan verschijnt er ook een interessant accessoire voor Apple-gebruikers. Vooral HomeKit is dit jaar erg in trek, waarover we binnenkort nog een uitgebreider overzicht maken. Dit zijn wat ons betreft de beste en meest opvallende CES-gadgets van dit jaar.

1. Kohler-kraan en douche HomeKit

‘Hé Siri, zet de douche iets warmer!’ heb je dit altijd al eens in de badkamer willen roepen? Dan is de nieuwe douchekop van Kohler het HomeKit-product waar je naar op zoek bent. Het bedrijf brengt zowel een kraan als een douche uit die je met je iPhone, iPad en Siri kunt bedienen. Daar moet je wel flink voor betalen, want de kraan kost alleen al 523 dollar. En voor de douche ben je 794 dollar kwijt. Je bekijkt ze beide op de website van de fabrikant.

Kohler

2. LG Thunderbolt display

Ben je op zoek naar een nieuw scherm voor je MacBook of een extra display voor je iMac? Dan heeft LG met een reeks nieuwe Thunderbolt 3-schermen misschien iets voor jou. Het bedrijf onthulde een indrukwekkend 34-inch 5K-display met meer dan genoeg ruimte voor meerdere vensters. Ook verschijnt er spoedig een nieuw 4K-display met een 32 inch-scherm. Wanneer we deze precies kunnen verwachten en wat we ervoor moeten betalen maakt LG later dit jaar bekend.

3. Philips Hue 3.0

Philips pakt groot uit tijdens CES. Het bedrijf onthulde niet alleen versie 3.0 van de Hue-app voor iOS, maar gaat ook met partijen samenwerken om de lampen af te stemmen op de films die je kijkt en spellen die je speelt. Ook komt er een nieuwe Hue-app naar macOS en gaat Philips ook buitenlampen verkopen. In het onderstaande artikel lees je er alles over.

Lees ook: Philips Hue: 4 verbeteringen voor Philips’ slimme lampen in 2018

Philips Hue 3.0

4. Matias Mac-toetsenbord

Matias heeft het Mac-toetsenbord gemaakt dat Apple maar niet uitbrengt. Het ziet eruit alsof hij rechtstreeks uit de keuken van Cupertino is komen rollen, en je sluit hem gewoon met een kabel aan op je Mac. Nooit opladen dus, en je hebt ook nog een rgb-verlichting onder de knoppen, zodat je ook in het donker goed kunt zien wat je tikt. Met een klein knopje op de achterkant schakel je door de verschillende kleuren. Het toetsenbord is vanaf nu beschikbaar voor 99 dollar voor de Mac op de website van Matias.

CES 2018

5. Alpine CarPlay

Heb je een auto die CarPlay niet ingebouwd heeft? Dan heeft Alpine een mooie oplossing voor je: een 9 inch-scherm dat je in bijna iedere auto kunt installeren. Omdat het scherm als het ware voor het dashboard hangt, kun je het gemakkelijk verplaatsen of installeren. De HALO9 is uitgerust met een hdmi-aansluiting en heeft een ingebouwde AM/FM en audio/video-ontvanger. In de Verenigde Staten kost het apparaatje 1100 dollar, maar een Europese prijs is nog niet bekend.

CES 2018

6. Olloclip iPhone X lens

We hebben het op iPhoned al vaker gehad over lenzen die je over je iPhone-camera kunt klikken. Olloclip is één van de bekendste namen op dit gebied, en met de nieuwe lenzen voor de iPhone X bewijzen ze waarom. Met een handig kliksysteem is het heel makkelijk om snel van lenzen te wisselen, zodat je de iPhone X aan zowel de voor- als de achterkant kunt uitrusten met speciale foto- en videolenzen. Binnenkort kun je dit nieuwe model bestellen op de website van de verkoper.

Olloclip

7. MacBook-hoes met oplader

Als je een MacBook hebt, dan heb je waarschijnlijk ook een MacBook-sleeve waarin je het apparaat beschermt. Wat nu als je deze sleeve ook kon gebruiken om je laptop op te laden? Met dat idee is de Incase IconConnected Power Sleeve in het leven geroepen. Deze stevige hoes bevat een accu van 14.000 mAh, wat genoeg is om een MacBook (Pro) meerdere keren volledig op te laden. Aan de onderkant zit een poort voor de kabel, zodat je je Mac snel wat extra energie geeft. De slimme sleeve gaat 200 dollar kosten en verschijnt in de loop van 2018.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen