De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Tim Cook en andere tech-ceo’s willen Donald Trump stoppen’

Rutger Otto
8 maart 2016, 13:51
2 min leestijd

Wat zijn de bazen van grote techbedrijven van plan? Volgens een bericht kwamen Tim Cook, Larry Page, Elon Musk en anderen bij elkaar om het over Donald Trump te hebben.

Lees verder na de advertentie.

Ceo’s willen Trump stoppen

Apple-ceo Tim Cook is recentelijk rond de tafel gaan zitten met leiders van andere techbedrijven om te praten over Donald Trump. En dan met name hoe ze hem kunnen stoppen in de race om het presidentschap. Dat schrijft althans The Huffington Post op basis van ingewijde bronnen. Volgens de website waren er niet alleen tech-ceo’s, maar ook miljardairs en belangrijke leden vanuit het Republikeinse kamp aanwezig op een privaat eiland aan de kust van Georgia.

Onder de gegadigden waren bijvoorbeeld Tim Cook, Google-oprichter Larry Page, Napster-maker Sean Parker, Tesla- en SpaceX-ceo Elon Musk en een aantal politici. Het evenement was gesloten voor de pers, dus wat er precies werd besproken blijft onduidelijk, maar volgens ingewijden was het belangrijkste agendapunt ‘Hoe Donald Trump te stoppen een nominatie namens de Republikeinen te krijgen’. Ook zou er gesproken zijn hoe het überhaupt mogelijk was dat hij nu front-runner is.

Apple versus FBI

Waarom Tim Cook en andere tech-ceo’s daarbij aanwezig zouden moeten zijn, is wel voor te stellen. Donald Trump is nogal duidelijk geweest over het debat rond Apple tegen de FBI. Volgens hem zou iedereen Apple moeten boycotten, totdat het bedrijf meewerkt aan het verzoek om de iPhone van één van de San Bernandino-schutters te hacken. Tim Cook en Apple vinden dat verzoek echter nogal ver gaan en noemen het een forse inbreuk op de privacy en veiligheid van gebruikers.

Toen de strijd tegen de FBI aan het woord kwam, zou de Republikeinse senator Tom Cotton zijn negatieve gevoelens tegenover de aanpak van Apple hebben uitgesproken. Dat deed hij volgens bronnen met zodanig harde woorden, dat de sfeer er wat ongemakkelijk van werd bij andere aanwezigen.

Trump over Apple

Donald Trump heeft zich overigens al vaker negatief over Apple uitgesproken. Zo heeft hij begin dit jaar gezegd dat ‘Apple zijn verdomde computers en andere dingen eens in dit land (Amerika) moet gaan maken, in plaats van in het buitenland’.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu