Hackersgroep claimt alle iPhones en iOS 11 te kraken met nieuwe techniek

Lars Paijmans
27 februari 2018, 9:42
2 min leestijd
Hackersgroep claimt alle iPhones en iOS 11 te kraken met nieuwe techniek

Het Israëlische bedrijf Cellebrite is terug van weggeweest. De groep hackers zegt de techniek in handen te hebben om alle iPhones te kunnen kraken, zelfs als ze op iOS 11 draaien.

Lees verder na de advertentie.

Wat is de Cellebrite iOS 11 hack?

Als je het Apple-nieuws al een aantal jaren volgt, zal de naam Cellebrite je ongetwijfeld bekend voorkomen. Het bedrijf kwam wereldwijd in het nieuws omdat ze de Amerikaanse overheid hielpen bij het kraken van de iPhone van een terrorist, zonder tussenkomst van Apple. Forbes schrijft vandaag dat het professionele hackersbedrijf in de tussentijd niet stil heeft gezeten.

Cellebrite iOS 11

Uit verhalen van anonieme bronnen en een folder met informatie maakt de website op dat Cellebrite in februari een nieuwe techniek ontwikkeld heeft. Deze zou alle huidige iPhones en iPads kunnen kraken, zelfs als ze op iOS 11 draaien. De speciale ontgrendelbeveiliging die Apple in het najaar van 2017 introduceerde lijkt hiermee gekraakt te zijn.

Sterker nog: de Amerikaanse overheid heeft zijn voordeel al gedaan met de techniek van het bedrijf. Dankzij Cellebrite kon de iPhone X van een verdachte van wapenhandel geopend worden, al is niet duidelijk welke informatie dit opleverde. De ontdekking van de hackers zal overheden als muziek in de oren klinken: zij kunnen op deze manier zonder de hulp van Apple tegen betaling iedere iPhone laten kraken.

Moet jij je zorgen maken als iPhone-gebruiker?

Als iPhone-gebruiker is dit niet direct reden tot paniek. Ten eerste heeft Cellebrite fysieke toegang nodig tot je iPhone, en vraagt het bedrijf hier een flinke smak geld voor. Daarnaast is het uit de informatie niet duidelijk om welke versie van iOS 11 het hier gaat.

Zo is het mogelijk dat de hackers een oudere versie van iOS 11.2.6 gebruiken, de update die eerder deze maand werd uitgebracht. In ieder geval is dit wederom een belangrijk argument om je iPhone en iPad altijd bij te werken naar de meest recente iOS-versie. Op die manier is je toestel altijd beschermd met de meest actuele technieken van Apple.

Wil je weten hoe je de meest recente versie van iOS installeert? Check dan onderstaande tip.
Lees ook: iPhone-update installeren: zo kom je aan de nieuwste versie van iOS

Bron: Forbes
Categorie: iOS
Thema: iOS 11

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen