Carrier-update met internet-tethering voor T-Mobile
Redactie

Wie vandaag zijn iPhone aansluit op zijn computer ziet dat er een ‘carrier-update’ beschikbaar is. Deze update kan erg belangrijk voor de T-Mobile klanten, want het is sinds deze update mogelijk om tethering te activeren. Helaas is het niet mogelijk om de functie meteen te activeren, want je moet eerst naar T-Mobile bellen of een speciale website bezoeken die nog niet actief is.

Extra kosten

Waarschijnlijk zal T-Mobile extra geld gaan vragen voor de tetherings-functie. Dit extra geld komt bovenop je abonnementsgeld. Op dit moment zijn de tarieven nog niet bekend, maar we verwachten dat de functie ongeveer 10 tot 15 euro per maand kost.

De T-Mobile carrier-update is te downloaden via iTunes, maar op dit moment heb je er nog niets aan. De speciale website is tot nu toe nog onbereikbaar, en verwijst je door naar de normale iPhone-website.

Zodra er meer bekend is over de plannen van T-Mobile kan je het lezen op deze website.

Bron: @paul_van_dijk

Internet-tethering

Internet-tethering is een functie waarmee je je 3G- en GPRS-signaal kan door sturen naar je laptop. Op deze manier kan je dus onderweg internetten zonder het gebruik van een dongle. De meeste telecommaatschappijen zijn tegen deze functie omdat zij vaak ook dongles aanbieden. Dit is de reden dat de functie meestal geblokkeerd is op de iPhone.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Robert

  Was het inschakelen van tethering al niet mogelijk via een hack / workaround?

 • Fred

  moest het ff opzoeken hoor: http://nl.wikipedia.org/wiki/Tethering

 • Jan

  Ja, het is inderdaad mogelijk met een ‘hack’ (custom profile). Alleen dat is natuurlijk officieel niet toegestaan 🙂

 • Bart

  Ja maar het is mij niet duidelijk wat je er mee kan. Kan iemand me dat vertellen?

  Gr. B

 • Met Internet Tethering op je iPhone kan je de iPhone inzetten als een draadloos internetmodem. Met een PC of laptop die aangesloten is op je iPhone kan je dan via de 3G verbinding internetten.

  Je hebt zo bijvoorbeeld geen ‘dongle’ meer nodig voor onderweg.

  Lees ook dit bericht voor nadere info:
  https://www.iphoned.nl/overal-internet-op-je-laptop-met-tethering-op-je-iphone/10899/

 • Jan van Kampen

  Slordig van me om dit er niet bij te zetten. Ik heb inmiddels een klein stukje bij het bericht gezet.

  Ik ben inmiddels zo gewend aan tethering dat ik ervan uit ging dat iedereen weet wat het is. Dit is natuurlijk niet zo, want de meesten hebben het nog nooit gehad.

  mijn excuses,
  Jan’

 • Joostmans

  “omdat het niet toegestaan …..”
  WTF ik heb een data abbo en wie gaat het ook maar ene … aan watvoor data dat is.

 • Jan van Kampen

  Inderdaad, het is officieel toegestaan, maar het wordt tot nu toe wel gedoogd. Ik ben het ermee eens … een msn-gesprek is een msn-gesprek en een internet pagina is een internet pagina. Toch doen ze moeilijk…

 • EdwinH

  Op dit moment heb ik het via een Cydia package geactiveerd en het werkt perfect. Vraag is of deze carrier-update dit gaat overrulen. Ik wacht dus even af tot dit duidelijk is en klik die iTunes melding maar iedere keer weg.

 • RJV

  Vandaag contact opgenomen met T-Mobile en de servicedesk geeft aan van niets te weten! Het zou niet aangeboden worden.

  na onderzoek en het beantwoorden van enkele vragen moest de dame aan de lijn toegeven dat het toch een T-mobile update betrof en niet een Apple update.

  Navraag bij haar collega’s bracht naar voren dat de update een fout zou zijn in de communicatie met Apple (??) en binnen 1 a twee weken weer verwijderd zou worden.

  Toch maar even aangegeven dat als dit inderdaad zo is dat het voor T-Mobile aardig wat negatieve publiciteit met zich mee zal brengen.

  Maar zowel de zakelijke als persoonlijke helpdesk (het 1200 nummer wat genoemd staat) en de website weten niets te melden en zijn niet op de hoogte!

  Ben benieuwd hoe dit verder gaat aflopen. We kunnen in ieder geval constateren dat de interne communicatie bij T-Mobile uitermate slecht te noemen is, ze hebben nu al3 dagen de tijd gehad om deze informatie correct door te koppelen.

 • Pingback: T-Mobile tethering komt eerste kwartaal - iPhoned.nl()

 • Ha RVJ, dank voor je toelichting – je hebt helemaal gelijk. Inmiddels heeft T-Mobile zelf ook een bericht hierover naar buiten gebracht:

  https://www.iphoned.nl/tmobile-tethering-iphone/18360/