Apple stelt tv-serie Carpool Karaoke uit naar later dit jaar

Rutger Otto
25 april 2017, 12:05
2 min leestijd
Apple stelt tv-serie Carpool Karaoke uit naar later dit jaar

Apple heeft de lancering van Carpool Karaoke uitgesteld. De serie zou deze maand uitkomen, maar de lancering is verschoven naar ‘later dit jaar’.

Carpool Karaoke uitgesteld

Het is iets langer wachten op de eerste tv-serie van Apple Music. In april zou Carpool Karaoke verschijnen, maar nu de maand er bijna op zit, laat Apple aan Reuters weten dat het toch nog even duurt. Een reden voor het uitstel is niet gegeven, maar de afleveringen zijn pas ‘later dit jaar’ te zien.

Niet alleen de serie kon op uitstel rekenen, ook het premièrefeestje werd al een paar keer verschoven. Dit vond in eerste instantie plaats in maart in Los Angeles, maar dat ging toen niet door. Ook de nieuwe datum, die op afgelopen maandag stond, werd uitgesteld. Het komt niet vaak voor dat Apple zijn veelal zorgvuldig gekozen releases naar een ander moment verschuift.

Serie op Apple Music

Apple brengt ‘Carpool Karaoke: The Series’ uit via de muziekdienst Apple Music, met als doel meer abonnees te trekken. Carpool Karaoke was altijd een segment uit het programma The Late Late Show with James Corden. Apple kocht Carpool Karaoke vorig jaar. In het programma rijdt de Britse presentator met een beroemdheid rond terwijl ze liedjes zingen. Corden is nog wel bij de serie betrokken als producent, maar speelt niet meer elke aflevering voor chauffeur.

In plaats daarvan worden de afleveringen (in totaal zestien van een halfuur) gepresenteerd door meerdere beroemdheden die elkaar afwisselen. Daaronder zijn John Legend, Chelsea Handler en Seth MacFarlane. Gasten die meerijden en -zingen zijn onder anderen Will Smith, Ariana Grande en Alicia Keys.

Planet of the Apps

Carpool Karaoke is niet de enige serie die Apple zal aanbieden. Deze lente komt ook ‘Planet of the Apps‘ uit. Dit is een talentenjacht zoals The Voice, maar in dit geval draait het om ontwikkelaars die een app willen maken. Ze pitchen een idee voor de jury, die de deelnemers goed- of afkeuren door op een scherm te swipen. De ontwikkelaar kiest vervolgens een jurylid die hem of haar begeleidt.

In de jury zitten beroemdheden zoals Jessica Alba, Will.I.Am en Gwyneth Paltrow. De app van de winnaar krijgt niet alleen een prominent plek in de Store, maar ontvangt ook een flink bedrag aan investeringen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Reuters
Categorie: Apple
Spotlight: Apple Music

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's