Carpool Karaoke vanaf 8 augustus alleen te zien op Apple Music

Lars Paijmans
31 mei 2017, 12:23
2 min leestijd
Carpool Karaoke vanaf 8 augustus alleen te zien op Apple Music

Maak je stembanden alvast warm en zet je auto in de volgende versnelling: over twee maanden gaat Apples eigen tv-show Carpool Karaoke van start.

Carpool Karaoke start bekend

Carpool Karaoke kennen we al langer als onderdeel van The Late Late Show with James Corden, maar de sketch is nu eigendom van Apple. De rechten werden halverwege 2016 overgekocht, en op 8 augustus zien we wat hier het resultaat van is. Aanvankelijk zou de serie in april van start gaan, maar dit werd op het laatste moment uitgesteld.

Vanaf 8 augustus verschijnt er iedere dinsdag een nieuwe aflevering. Hierin nemen steeds twee of meer ‘supersterren’ plaats in een auto. Terwijl ze een rondje rijden, praten ze met elkaar en wordt er luidkeels meegezongen met nummers die op de radio voorbij komen.

Carpool Karaoke

Het eerste seizoen bestaat uit zestien afleveringen die ieder een half uur duren. Een stuk langer dan de sketches van James Corden. Wie er allemaal plaatsneemt in de Carpool Karaoke-auto is nog niet bekend. Wel heeft Apple laten weten dat onder meer Will Smith, Sophie Turner, Maisie Williams, John Legend en Alicia Keys meedoen.

Exclusief op Apple Music

Om de eerste tv-serie van Apple te bekijken, heb je een abonnement op Apple Music nodig. Dit is een van de nieuwe manieren waarop Apple zijn muziekdienst verder probeert te onderscheiden van concurrenten als Spotify en Google Play Music. Na Carpool Karaoke verschijnt later dit jaar ook Planet of the Apps, een serie waarin een talentenshow met het ontwikkelen van een app wordt gemixt.

De startdatum van Carpool Karaoke is opvallend. Die is naar verwachting namelijk nog voor de komst van iOS 11, de grote software-update die onder meer een nieuw design van Apple Music met zich meebrengt. Voorlopig is er namelijk nog geen ruimte in de Muziek-app voor de tv-series van Apple. Zou Apple Music met een tussentijdse iOS 10-update hiervoor worden klaargestoomd?

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple
Spotlight: Apple Music

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's