CarPlay video van Volvo laat zien hoe iOS in de auto werkt

Gijs Ettes
3 maart 2014, 17:20
1 min leestijd
CarPlay video van Volvo laat zien hoe iOS in de auto werkt

Vanochtend kondigde Apple officieel CarPlay aan en de implementatie ervan in de nieuwe modellen van Ferrari, Mercedes-Benz en Volvo. Laatstgenoemde heeft ook een persbericht geplaatst om de lancering te ‘vieren’ en in de bijhorende CarPlay video is te zien hoe iOS in de auto precies werkt.

CarPlay video

De functionaliteiten van je iPhone benutten wordt in aankomende auto’s van Volvo heel gemakkelijk dankzij CarPlay. In het filmpje hieronder krijg je een indruk van hoe het systeem precies werkt.

Lees meer over CarPlay

CarPlay videoVolgens Apple maakt CarPlay het gemakkelijk om telefoongesprekken te voeren, te navigeren, muziek te luisteren en berichten te raadplegen met een druk op de knop of een enkel stemcommando. CarPlay kan benaderd worden vanuit de boordcomputer die standaard aanwezig is in een auto, of door een speciale spraakcommandotoets op het stuur in te drukken om Siri te starten.

Op die manier moet het mogelijk zijn om de functionaliteiten van je iPhone op een intuïtieve manier te gebruiken, zonder dat je al teveel wordt afgeleid. Siri helpt je bij het doorspitten van contacten, het lezen van inkomende berichten en het beantwoorden van telefoontjes en andere meldingen. De navigatie die wordt geboden, is volledig gesproken. Daarnaast bevat de muziekspeler ondersteuning voor mp3’s, podcasts, audioboeken, iTunes Radio en apps van derde partijen zoals Spotify en iHeartRadio.

→ Check ook onze CarPlay-informatiepagina voor het laatste nieuws.

Categorie: iOS
Spotlight: Apple CarPlay

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's