CarPlay-problemen met iPhone 15: wat is er aan de hand?

4 oktober 2023, 15:57
2 min leestijd
CarPlay-problemen met iPhone 15: wat is er aan de hand?

Heb je een iPhone 15 en sindsdien problemen met CarPlay? Je bent niet alleen! De nieuwe usb-c-aansluiting lijkt voor verbindingsproblemen te zorgen. Dit is er aan de hand.

Lees verder na de advertentie.

CarPlay-problemen door usb-c van iPhone 15

Enkele eigenaren van de nieuwe iPhone 15-serie – alle modellen, inclusief de Plus, Pro en Pro Max – hebben onaangename verrassingen ervaren bij het gebruik van CarPlay. Verbinding maken lijkt soms meer op een loterij dan een zekere zaak: soms werkt het, soms niet.

En als het wel werkt, kun je zomaar opeens in de steek gelaten worden door een bevriezende interface. En dit probleem komt voor bij verschillende automerken, zodat de fout hoogstwaarschijnlijk te maken heeft met het model iPhone. Oftewel, met de nieuwe usb-c-aansluiting van de iPhone 15-serie.

Helpen kabels of adapters

De usb-c-aansluiting van de iPhone 15 of de gebruikte usb-c-kabel lijkt de boosdoener van deze verhalen te zijn. Sommige gebruikers merkten dat het wisselen van de kabel een tijdelijke oplossing bood, terwijl anderen met hun handen in het haar zitten, zelfs na het proberen van meerdere alternatieven.

iPhone 15 usb-c

Ook het gebruik van Apple’s officiële Lightning-naar-usb-c-adapter heeft niet voor iedereen het gewenste effect. Apple zelf stelt voor om een ‘compatibele’ usb-c naar usb-a kabel te gebruiken, maar welke kabels dat exact zijn, blijft een raadsel. Je zou verwachten dat Apple’s eigen kabel compatibel is, maar deze werkt dus ook niet voor iedereen.

Volgens MacRumors zijn er ook problemen met draadloze CarPlay-verbindingen, bijvoorbeeld in combinatie met een actieve VPN. Waarschijnlijk moet Apple ook hier de software nog verbeteren.

Lees ook: De iPhone 15 heeft usb-c! Fijn, maar ik haat het nu al

Voorzichtig vooruit

Voor nu lijkt het erop dat iPhone 15-gebruikers een periode van trial-and-error tegemoet gaan, experimenterend met verschillende kabels en adapters om hun toestel en CarPlay goed samen te laten werken. Met een beetje geluk komt er wellicht binnenkort al een software-update van Apple om deze problemen te verhelpen.

Blijf intussen rijden, iPhoned-vrienden, en wees verzekerd dat we je op de hoogte houden van elke update in deze bochtige reis. Wil je als eerste op de hoogte zijn van alle Apple-nieuwtjes? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en download de iPhoned-app om niets te missen!

Bron afbeelding: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15
Apple iPhone 15

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu