‘Voorlopig alleen navigatie-apps van Apple in Carplay’

Rutger Otto
1 december 2014, 9:11
1 min leestijd
‘Voorlopig alleen navigatie-apps van Apple in Carplay’

Apple staat alleen eigen navigatie-apps in CarPlay toe. Apps van derden zijn (nog) niet welkom op Apples besturingssysteem in auto’s.

Lees verder na de advertentie.

CarPlay navigatie

Dat schrijft de Duitse website iPhone-Ticker na gesproken te hebben met het bedrijf Navigon, dat navigatiesoftware maakt in dienst van Garmin. Volgens het bedrijf zou het de Navigon-app graag beschikbaar maken voor CarPlay, maar staat Apple dat op dit moment niet toe.

Mensen die in de auto CarPlay willen gebruiken, moeten voorlopig dus nog navigeren met Apples eigen Kaarten-app. Alternatieven van derde partijen zijn vooralsnog niet beschikbaar, dus ook Google Maps niet. Waarom Apple andere GPS-systemen nog niet wil toestaan, is niet bekend.

CarPlay

Apple CarPlay is nog nauwelijks op de weg te vinden, wel wordt het besturingssysteem via losse systemen geleverd. Die moeten dan nog ingebouwd worden in de auto. De verwachting is dat CarPlay volgend jaar in veel meer modellen van autofabrikanten geïntegreerd kan worden, zodat je een auto met iOS-systeem ingebouwd kan kopen.

Met CarPlay probeert Apple autorijder slimmer en veiliger te maken. Het platform laat je gemakkelijk telefoongesprekken voeren, navigeren en muziek luisteren met een druk op de knop of door middel van stemcommando’s. De besturing kan via de boordcomputer van de auto of via een speciale toets op het stuur waarmee je Siri start. De berichten die binnenkomen worden door Siri voorgelezen, waarna je kan dicteren wat je terug wil sturen. Momenteel is Siri nog niet in het Nederlands beschikbaar, Apple is er wel mee bezig.

Lees meer over CarPlay

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu