Foto’s: zo ziet CarPlay eruit in een Mercedes
Gijs Ettes

Ferrari, Volvo en Mercedes-Benz gaan op korte termijn aan de slag met CarPlay, de definitieve naam van iOS in the Car, dat bestuurders een veiligere manier biedt om hun iPhone in de auto te gebruiken. Na Volvo laat ook Mercedes zien hoe CarPlay er precies uit gaat zien in hun auto’s.

CarPlay maakt het straks voor Mercedes-bestuurders gemakkelijk om telefoongesprekken te voeren, te navigeren, muziek te luisteren en berichten te raadplegen met een druk op de knop of een enkel stemcommando. Hieronder alvast een greep uit het aanbod CarPlay Mercedes-foto’s; meer vind je via deze link.

CarPlay kan benaderd worden vanuit de boordcomputer die standaard aanwezig is in een auto, of door een speciale spraakcommandotoets op het stuur in te drukken om Siri te starten. Op die manier moet het mogelijk zijn om de functionaliteiten van je iPhone op een intuïtieve manier te gebruiken, zonder dat je al teveel wordt afgeleid.

Siri helpt je bij het doorspitten van contacten, het lezen van inkomende berichten en het beantwoorden van telefoontjes en andere meldingen. De navigatie die wordt geboden, is volledig gesproken. Daarnaast bevat de muziekspeler ondersteuning voor mp3’s, podcasts, audioboeken, iTunes Radio en apps van derde partijen zoals Spotify en iHeartRadio. Wanneer Nederlandse spraakherkenning wordt toegevoegd, is nog niet bekend.

→ Check ook onze CarPlay-informatiepagina voor het laatste nieuws.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.