Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Deze auto’s krijgen allemaal CarPlay-ondersteuning

Rutger Otto
12 januari 2016, 10:46
2 min leestijd
Deze auto’s krijgen allemaal CarPlay-ondersteuning

Op de website van Apple staat een overzicht van automerken die Carplay-ondersteuning krijgen. Nu zijn ook de specifieke modellen bekend in een lijst.

Lees verder na de advertentie.

Auto’s ondersteunen CarPlay

Apple heeft een lijst gepubliceerd van welke auto’s van bedrijven gaan werken met CarPlay. Op de Nederlandse website van Apple staat nog steeds alleen een overzicht met logo’s van merken die meedoen, maar op de Amerikaanse versie gaat Apple er eindelijk dieper op in. Op de lijst valt precies af te lezen welke modellen er met CarPlay gaan werken.

Niet alleen hebben we hiermee een handig overzicht van welke auto’s CarPlay omarmen, maar ook hoe de adoptie van het besturingssysteem onder autobedrijven is. Met CarPlay kunnen bestuurders iPhone aan hun dashboard hangen en via het autodisplay functies uitvoeren, zoals telefoontjes plegen of podcasts en muziek aanzetten. Het werkt voor een groot deel met Siri en stemcommando’s, zodat mensen in de auto hun ogen op de weg kunnen houden, terwijl ze toch iOS kunnen bedienen.

apple carplay review 2

CarPlay-lijst

Op dit moment staan er 21 autofabrikanten op de website van Apple die meedoen met CarPlay. In totaal zijn er 104 auto-modellen die ondersteuning gaan bieden. Vooral achter Volkswagen en Chevrolet staat een aardige lijst met auto’s. Samen brengen zij 32 voertuigen op de markt met CarPlay. Bekijk hier de complete lijst.

In de lijst missen overigens nog wel een paar merken, die wel met het logo op de website staan. Negentien merken, waaronder BMW en Toyota, hebben nog niet bekendgemaakt welke modellen er met CarPlay uitgerust worden. Ook is onduidelijk of alle genoemde auto’s op de site van Apple ook in Nederland verschijnen.

CarPlay werd voor het eerst getoond in maart van 2014. Inmiddels rijden er nog steeds niet veel auto’s rond die CarPlay ondersteunen, maar daar moet dit jaar verandering in komen. In de lijst van Apple staan echter ook modellen die pas in 2017 op de markt komen.

CarPlay review

Wil je geen nieuwe auto kopen maar wel gebruikmaken van CarPlay, dan zijn er andere oplossingen. Zo zijn er al inbouwsystemen van Pioneer en Alpine op de markt. Wil je weten wat je nu al met CarPlay kan in Nederland, lees dan onze review.

Lees meer over CarPlay

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu