‘CarPlay werkt nog niet goed in het Nederlands’

Rutger Otto
9 februari 2015, 13:29
2 min leestijd
‘CarPlay werkt nog niet goed in het Nederlands’

CarPlay, het infotainmentsysteem van Apple dat dit jaar in diverse auto’s en autoradio’s wordt geïmplementeerd, werkt vooralsnog niet goed in het Nederlands. Dat laat een anonieme bron uit de autobranche weten aan iPhoned.nl.

Lees verder na de advertentie.

CarPlay in Nederland

Hoewel de eerste auto’s met CarPlay al op de wegen te vinden zijn, wordt 2015 écht het jaar van besturingssysteem iOS in de auto als het aan Apple ligt. Grote merken als Volkswagen en Audio hebben al laten weten dat hun nieuwe modellen dit jaar voorzien worden van CarPlay. Daarnaast zijn er infotainmentsystemen van onder meer Pioneer en Parrot die gebruikers zelf kunnen inbouwen om ‘oudere’ auto’s slimmer te maken. Dit jaar komen hiervan nieuwe modellen op de markt.

Apple heeft tot nu toe weinig reclame gemaakt voor CarPlay, hetzelfde geldt voor autodealers en verkopers van losse autoradio’s met CarPlay, terwijl de eerste modellen al wel verkocht worden. Dat heeft een reden, meldt een anonieme bron uit de autowereld. “Apple wil nog niet groots uitpakken met CarPlay omdat het in Nederland nog niet geweldig werkt.”

siri spraakherkenning

Schuld van Siri

Dat is voornamelijk te wijten aan het feit dat Siri nog steeds niet in het Nederlands werkt. “We hadden gehoopt dat dat bij introductie van iOS 8 zover zou zijn, maar helaas.” Apple wil met CarPlay autorijden veiliger maken door via stemcommando’s met Siri te communiceren. Op die manier kunnen gebruikers bijvoorbeeld iemand handsfree bellen of muziek regelen zonder hun handen van het stuur en de ogen van de weg te houden.

Apple wacht tot CarPlay voor 100 procent werkt in het Nederlands

Omdat Siri de Nederlandse taal nog niet ondersteunt, vallen veel van die handige CarPlay functies weg. Dat betekent niet dat CarPlay helemaal niet werkt voor Nederlanders, alleen moeten zij gebruikmaken van Engelse spraakbesturing of het touchscreen. Ook klinkt het voorlezen van Nederlandstalige berichten nog wat vreemd.

Wanneer Apple met een Nederlandse Siri komt, is nog onbekend, al wijst een recente vacature voor een Nederlandse-taalexpert dat het bedrijf uit Cupertino ermee bezig is. Volgens onze bron wacht Apple liever tot CarPlay voor honderd procent werkt, alvorens het systeem echt wordt aangeraden.

Lees meer over CarPlay

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu