CarPlay op een iPad of iPhone? Het kan!
Gijs Ettes

Een ontwikkelaar heeft CarPlay, Apple’s aankomende infotainmentsysteem voor auto’s, werkend gekregen op een gejailbreakte iPhone en iPad. En dat zonder het gebruik van een externe monitor.

CarPlay hack bevindt zich in alfafase

carplay hack

Zo ziet CarPlay eruit op een iPhone 6.

De CarPlay hack is een project van Adam Bell, een ontwikkelaar die het mogelijk wil maken om CarPlay op een iPhone of iPad te draaien, in plaats van op een boordcomputer in de auto. Deze hebben vaak een slecht (resistief) touchscreen wat de gebruiksvriendelijkheid niet ten goede komt, zo betoogt Bell. De huidige versie die de ontwikkelaar werkend heeft gekregen bevindt zich nog in een vroege fase, waardoor er nog de nodige bugs aanwezig zijn.

Het lijkt er dan ook op dat we nog even moeten wachten op een stabiele versie van CarPlay voor de iPad en iPhone. Bovendien heb je een gejaibreakt toestel nodig als je straks aan de slag wilt met de CarPlay hack. Bell doet zijn best om CarPlay bovenop of naast SpringBoard te laten draaien. Dit is het programma dat het beginscherm van iOS regelt. De video hieronder geeft een indruk van hoe dat werkt.

Veiliger en gebruiksvriendelijk rijden

audi carplay klCarPlay biedt slimme oplossingen om je iPhone in de auto te gebruiken. Het platform maakt het gemakkelijk om telefoongesprekken te voeren, te navigeren, muziek te luisteren en berichten te raadplegen met een druk op de knop of een enkel stemcommando. CarPlay kan benaderd worden vanuit de boordcomputer die standaard aanwezig is in een auto, of door een speciale spraakcommandotoets op het stuur in te drukken om Siri te starten.

Inkomende berichten worden door Siri voorgelezen, waarna je kunt dicteren wat je terug wil sturen. Ook kun je handsfree bellen. Momenteel is er helaas nog geen Nederlandstalige versie van Siri beschikbaar, maar daar wordt door Apple aan gewerkt.

Het laatste nieuws over CarPlay

(Via)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.