Video: zo ziet CarPlay eruit in een Ferrari FF

Er is ook een video opgedoken die de bediening van CarPlay in een Ferrari FF laat zien. Onze collega’s van Apparata mochten vroegtijdig met het aankomende besturingssysteem voor de auto aan de slag.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

CarPlay, voorheen bekend als iOS in the Car, maakt het binnenkort voor automobilisten makkelijker om hands-free telefoongesprekken te voeren, hun routes te navigeren, via hun iPhone naar muziek te luisteren en ontvangen berichten te raadplegen met een druk op de knop of enkel een stemcommando. In het geval van Ferrari activeer je CarPlay met de knop rechtsboven het scherm, waarna bekende Apple-pictogrammen op het display verschijnen.

CarPlay Ferrari moet veilig zijn

carplay ferrariDoor het besturingssysteem met je stem te gebruiken, moet het mogelijk worden om CarPlay net zo intuïtief te gebruiken als iOS op onze iPhone of iPad. Apple wil hiermee weggebruikers stimuleren om veiliger met hun iPhones om te gaan, zonder dat je al te veel wordt afgeleid.

Benieuwd hoe dit in een Volvo werkt? Bekijk dan Volvo’s CarPlay video waarin het besturingssysteem in de wagen wordt uitgelicht.

→ Check ook onze CarPlay-informatiepagina voor het laatste nieuws.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.