Deze 9 automerken gaan Apples Carplay ook integreren

Rutger Otto
2 juli 2014, 10:26
2 min leestijd
Deze 9 automerken gaan Apples Carplay ook integreren

Apple heeft negen nieuwe partners bekendgemaakt die in hun toekomstige auto’s CarPlay gaan integreren. Het is de eerste uitbreiding van de lijst CarPlay automerken die afgelopen maart werd geïntroduceerd.

Lees verder na de advertentie.

CarPlay automerken

Aan de lijst van namen worden Abarth, Alfa Romaeo, Audi, Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep, Mazda en Ram toegevoegd. Al deze bedrijven zullen in de toekomst auto’s op de markt brengen die CarPlay ondersteunen.

Afgelopen week kondigde Audi al aan dat het plannen heeft om CarPlay in hun auto’s te ondersteunen. Het bedrijf heeft gezegd dat hun eerste wagen met CarPlay volgend jaar in Europa zal verschijnen. De Verenigde Staten moeten met een eerste CarPlay Audi in 2016 nog een extra jaar wachten.

Eerste CarPlay auto’s dit jaar op de markt

Dit jaar komen overigens de eerste auto’s met CarPlay ondersteuning uit. Daaronder zijn vierwielers van onder meer Hyundai, Ferrari, Mercedes-Benz en Volvo. Naast automerken zijn ook andere bedrijven aan boord, waaronder Pioneer en Alpine. Waarschijnlijk zullen zij zich met displays in het dashboard bezig houden.

CarPlay werd vorig jaar aangekondigd op de WWDC. Toen droeg het systeem nog de werknaam ‘iOS in the Car’. Met CarPlay wil Apple de integratie tussen iPhone en de auto versterken.

Wat is Carplay?

Het systeem werkt met iPhone 5, 5S en 5C die draaien op iOS 7.1 of nieuwer. CarPlay gaat het makkelijker maken om telefoongesprekken te voeren, muziek te luisteren en berichten te checken in de auto. Dat kan door middel van het display in het dashboard of met stemcommando’s.

CarPlay moet het mogelijk maken om je iPhone veilig te gebruiken terwijl je autorijdt. Zo werkt alles met gesproken tekst, waaronder de navigatie. De muziekspeler biedt ondersteuning voor onder meer Spotify, podcasts en mp3.

Video demo Apple Carplay

Bekijk hieronder de video-demo van Carplay in actie (in een Ferrari):
https://www.youtube.com/watch?v=TQz64rhefqY

Lees meer Carplay nieuws

Categorie: Apple
Spotlight: Apple CarPlay

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's