Dit automerk weigert om CarPlay 2.0 te ondersteunen

30 april 2024, 9:58
2 min leestijd
Dit automerk weigert om CarPlay 2.0 te ondersteunen

CarPlay 2.0 belooft veel nieuwe functies en dat is tof. Dit populair automerk is Apple’s partner, maar weigert CarPlay 2.0 te ondersteunen.

Lees verder na de advertentie.

Dit automerk weigert om CarPlay 2.0 te ondersteunen

In een interview zei Ola Källenius (de CEO van Mercedes-Benz) dat zijn bedrijf geen plannen had om CarPlay 2.0 te gaan ondersteunen. Dat terwijl het automerk wel door Apple als partner werden getoond.

carplay-2.0

De nieuwe versie van CarPlay neemt het hele infotainment gebeuren van de auto over. En de CEO van Mercedes-Benz zei in een podcast tegen Nilay Patel van The Verge dat ze daar helemaal geen zin in hebben. Het bedrijf richt zich vooral op hun eigen besturingssysteem.

Dat betekent overigens niet dat je helemaal geen CarPlay kunt gebruiken in een Mercedes. Het automerk blijft natuurlijk de huidige versie van Apple CarPlay ondersteunen. Maar dat betekent wel dat je alleen sommige functies kunt gebruiken.

Källenius voegt daaraan toe ‘We zijn niet van plan om het hele dashboard over te laten nemen. Je stapt in jouw Mercedes-bubble, en al het meubilair en digitale snufjes zijn van Mercedes’.

nieuwe versie CarPlay porsche

Dit is Apple CarPlay 2.0

De nieuwe versie van Apple CarPlay heeft een aantal toffe verbeteringen gekregen. Zo kun je met de CarPlay 2.0 de airco, radio en verlichting in het voertuig bedienen. Deze instellingen verschijnen op het bedieningspaneel, en je hebt de fysieke knoppen van de auto dan niet meer nodig.

Dit kan met de huidige versie van CarPlay nog niet. Nu blijft het besturingssysteem beperkt tot de functies die op je iPhone staan. Met CarPlay 2.0 wordt Apple’s besturingssysteem dus veel beter geïntegreerd in de hele auto, maar niet elk automerk is van plan dat toe te staan.

Meer weten: CarPlay 2.0 officieel aangekondigd: deze auto’s krijgen de update

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Via: 9to5Mac
Bronnen afbeeldingen: Apple, 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu