Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

CarPlay 2.0 getoond bij WWDC 2024 (met deze nieuwe apps)

Yannick Chalkiopoulos
11 juni 2024, 17:00
3 min leestijd
CarPlay 2.0 getoond bij WWDC 2024 (met deze nieuwe apps)

Apple heeft bij de WWDC 2024 nieuwe beelden getoond van CarPlay 2.0! Zo ziet de nieuwe generatie van CarPlay eruit.

Lees verder na de advertentie.

CarPlay 2.0

Apple heeft in 2022 al aangekondigd dat CarPlay een grote update krijgt, maar we wachten nog steeds op CarPlay 2.0. Met de nieuwe generatie van het besturingssysteem kun je veel meer functies van je auto bedienen, zoals de radio of temperatuurregeling. Andere systemen van de auto worden eveneens beter geïntegreerd bij CarPlay. Bij de WWDC 2024 heeft Apple nieuwe beelden getoond van CarPlay 2.0.

Lees ook: CarPlay 2.0 officieel aangekondigd: deze auto’s krijgen de update

Je ziet de snelheid, het brandstofniveau en de temperatuur van de auto terug in CarPlay bij de nieuwe afbeeldingen. Apple heeft bij de WWDC onthuld dat er een aantal nieuwe apps naar CarPlay 2.0 komt. Op de foto’s zijn Vehicle (voertuig), Media en Climate (klimaat) te zien. Deze apps moeten het gemakkelijker maken om functies van de auto zelf te bedienen. Benieuwd naar CarPlay 2.0? Bekijk hier de afbeeldingen:

iCreate WWDC 2024

Kom alles te weten over iOS 18 en meer!

In iCreate 160 lees je alles over de WWDC 2024, en als abonnee krijg je volgende week al toegang tot een exclusieve voorpublicatie. Nu is dus hét moment om een abonnement af te sluiten – tot 42% korting!


Meer vrijheid bij instellingen

In de Voertuig-app vind je gegevens terug als de audioinstellingen van de auto en de drive mode. Andere instellingen als rijondersteuning en algemene systeeminstellingen staan ook in de app. In de Klimaat-app kun je vanzelfsprekend de verwarming en airco van het voertuig regelen. Daar zet je ook de stoelverwarming of -verkoeling aan en uit, mits je auto deze functies natuurlijk heeft. Voor deze instellingen hoef je straks dus niet meer aan de knoppen van het voertuig te draaien.

Het is opvallend hoeveel verschillende indelingen er mogelijk zijn bij CarPlay 2.0. Het lijkt erop dat je bij de de nieuwe generatie van het besturingssysteem veel meer vrijheid krijgt bij het inrichten van de schermen. Je kunt de achtergrond(kleur) zelf bepalen en kiest welke regelaars er worden weergegeven op alle schermen. Zo kun je CarPlay 2.0 naar je eigen hand zetten.

Release CarPlay 2.0 nog steeds onduidelijk

Bij CarPlay 2.0 worden ook de basisfuncties van de auto in het besturingssysteem geïntegreerd. Zo kun je via CarPlay de camera aan de achterzijde gebruiken en zie je wanneer er een update voor het voertuig beschikbaar is. Het gaat dan niet om een update van Apple, maar om nieuwe software voor de auto zelf. Bij elektrische wagens zie je bovendien hoeveel procent de accu nog heeft en hoe ver de auto is met opladen.

Lees ook: Apple CarPlay draadloos: dit zijn de beste dongles

We hebben door de nieuwe beelden van CarPlay 2.0 bij de WWDC 2024 weer een iets beter idee van de grote update. Wat we niet weten is wanneer Apple de nieuwe generatie van het besturingssysteem uitbrengt. Apple heeft nog steeds geen officiële releasedatum genoemd, alleen dat CarPlay 2.0 ‘ergens dit jaar’ verschijnt. Nog even geduld dus, want de definitieve release laat voorlopig op zich wachten.

Wil je meer weten van CarPlay 2.0? En op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu