Cards: Internationaal ansichtkaarten versturen
Redactie

Op 12 oktober zal iOS 5 beschikbaar komen. We dachten inmiddels alle nieuwe functies wel te kennen, maar toch wist Apple ons gisteren tijdens de ‘Let’s Talk iPhone’-keynote nog te verrassen. De firmware wordt namelijk geleverd met de nieuwe standaard applicatie ‘Cards’. Deze app stelt je in staat om echte ansichtkaarten te versturen versturen.

Eigen foto’s

Je kan de kaart voorzien van eigen foto’s en tekst. Apple heeft ook een aantal sjablonen aan de applicatie toegevoegd, zodat je foto’s en tekst kan voorzien van een mooi kadertje. Als je helemaal tevreden bent over het ontwerp kan je de kaart versturen en betalen met je iTunes-account. Je krijgt dan een push-berichtje als de kaart op weg is naar de ontvanger.

Prijzen van de kaarten

Gisteren maakte Apple tijdens de keynote alleen de Amerikaanse prijzen bekend. Voor een kaart naar een nationaal adres betalen Amerikanen $2,99, en voor een kaart naar een internationaal adres $4,99. Als deze prijzen ook in Nederland worden aangehouden, betalen wij respectievelijk 2,39 en 3,99.

De applicatie ‘Cards’ is vanaf 12 oktober beschikbaar via iOS 5.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.