Nederlandse artsen gaan hartfilmpjes maken met iPhones

Lars Paijmans
3 februari 2018, 13:37
1 min leestijd
Nederlandse artsen gaan hartfilmpjes maken met iPhones

Meer dan 1100 Nederlandse huisartsen gaan de iPhone en iPad gebruiken om hartfilmpjes te maken. De speciale app CardioSecur gaat hierbij helpen.

Zo werkt CardioSecur

Provider KPN gaat de app CardioSecur aanbieden aan Nederlandse huisartsen. Zij kunnen de app gebruiken om een hartfilmpje op te nemen, terwijl een cardioloog met een beveiligde verbinding via de app mee kan kijken. Op die manier wordt het maken van een hartfilmpje toegankelijker, goedkoper en sneller.

Omdat de arts alleen een app nodig heeft, maakt dit het bovendien makkelijk om niet alleen in de huisartsenpraktijk maar ook bij patiënten thuis een onderzoek te doen. De hartfilmpjes die via CardioSecur worden gemaakt, worden volgens KPN gewoon vergoed.

CardioSecur

Op de website van de dienst wordt uitgelegd hoe de iPhone een betrouwbaar hartfilmpje kan maken. Naast de app is er een speciale kabel nodig, die via de Lightningpoort met de iPhone of iPad gekoppeld wordt en daarna op de borst van de patiënt geplakt wordt. Daarna duurt het tien seconden voor de app om zijn werk te doen en krijg je direct feedback.

Uiteindelijk voor alle huisartsen

CardioSecur komt aanvankelijk beschikbaar voor artsen die al klant zijn, later wordt de dienst voor alle huisartsen van Nederland beschikbaar. Het is niet de eerste keer dat apparaten van Apple worden ingezet in de medische wereld.

Zo wordt de Gezondheid-app van Apple dit jaar belangrijker dan ooit. Met de update naar iOS 11.3 wordt het mogelijk om een persoonlijk medisch dossier in de app bij te houden, zodat je gemakkelijk op de hoogte blijft van al je medische gegevens. Wil je meer weten over iOS 11.3? Check dan ons onderstaande overzicht met alle nieuwe functies.

Lees ook: Apple onthult iOS 11.3 met nieuwe Animoji, accubeheer en meer

Bron: Cardiosecur
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen