Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Google lanceert Cardboard SDK voor iOS

Erwin Vogelaar
30 maart 2016, 18:57
2 min leestijd
Google lanceert Cardboard SDK voor iOS

Google stelt de Cardboard SDK nu ook beschikbaar voor iOS, waardoor app-makers makkelijker aan de slag kunnen met virtual reality.

Lees verder na de advertentie.

Cardboard SDK voor iOS

Google heeft de SDK (Software Development Kit) voor Cardboard opengesteld voor iOS. Voorheen was de SDK enkel voor Android beschikbaar, maar nu kunnen iOS-ontwikkelaars ook makkelijk virtual reality-apps maken voor iPhones. Om deze vr-apps te gebruiken, hoef je enkel je iPhone in een kartonnen houder met ingebouwde lenzen te stoppen. Cardboard is hiermee een goedkope manier om met virtual reality aan de slag te gaan. De focus ligt hierbij voornamelijk op 360-graden-video’s en reisjes naar bijzondere locaties.

cardboard sdk

Het was voor iOS-ontwikkelaars al wel mogelijk om apps te maken voor Cardboard, maar nu wordt het een stuk makkelijker. De SDK neemt namelijk veel moeite uit handen, met ingebouwde technologie voor onder andere het registreren van hoofdbewegingen, het realistisch laten klinken van audio in verschillende virtuele ruimtes en 3d-calibratie. Dit betekent dat we in de toekomst veel meer Cardboard-apps gaan tegenkomen in de App Store.

Naast het openstellen van de Cardboard SDK voor iOS, heeft Google vandaag ook VR View gelanceerd, een manier voor ontwikkelaars om 360-graden-foto’s en -video’s in websites en apps te implementeren. Hierdoor hoef je steeds minder vaak losse apps te downloaden om virtual reality te beleven op je iPhone.

Cardboard SDK

Google stelt de Cardboard SDK via deze link beschikbaar. Op deze pagina is ook een demo te vinden getiteld Treasure Hunt, waarin de mogelijkheden van de SDK getoond worden. Via deze link is een gids te vinden over het ontwikkelen met de Cardboard SDK.

Ben je geen ontwikkelaar en wil je gewoon aan de slag met de apps voor virtual reality, dan kun je de Google Cardboard-app via onderstaande link downloaden. De app vraagt om 72,1MB vrije ruimte en iOS 8 of hoger voor de installatie.

Google Cardboard

Google

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu