Apple reageert op problemen met cameraknop van iPhone 11 (Pro) Smart Battery Case

Michel van 't Klaphek
8 december 2019, 12:36
2 min leestijd
Apple reageert op problemen met cameraknop van iPhone 11 (Pro) Smart Battery Case

De cameraknop van de iPhone 11 (Pro) Smart Battery Case werkt niet bij iedereen naar behoren. De oplossing is simpel volgens Apple: update direct naar iOS 13.2 (of een nieuwere versie).

Lees verder na de advertentie.

Cameraknop van de iPhone 11 Smart Battery Case

Eind november bracht Apple de Smart Battery Case uit voor de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Deze hoes beschermt niet alleen je telefoon, maar heeft ook een extra accu zodat je onderweg kunt opladen zonder stopcontact. Nieuw dit jaar is de aanwezigheid van een cameraknop om snel een foto of video te maken.

cameraknop iphone 11 pro smart battery case

Maar, dit werkt niet bij iedereen naar behoren. Apple heeft de afgelopen dagen klachten binnengekregen van mensen die claimen dat de cameraknop slecht reageert, of helemaal niet werkt. Dat blijkt uit instructies die de iPhone-maker naar erkende reparateurs heeft verzonden. Deze aanwijzingen zijn in handen gekomen van MacRumors, een Apple-blog.

Het bedrijf van Tim Cook erkent niet dat er iets mis is met de Smart Battery Case, maar zegt de klachten te hebben ontvangen. Men adviseert iPhone 11 (Pro)-eigenaren om te updaten naar iOS 13.2, of een nieuwere versie. De cameraknop werkt niet goed als je een lagere softwareversie draait, schrijft Apple.

Verder raadt het bedrijf reparateurs en klantenservicemedewerkers aan om mensen goed uit te leggen hoe de cameraknop van het hoesje werkt. De Camera-app opent bijvoorbeeld niet direct als je op de knop drukt, om onbedoelde aanrakingen te voorkomen. Houd je de knop te lang ingedrukt? Dan sluit de Camera-app weer vanzelf en krijg je het vergrendelingsscherm te zien.

Over de Smart Battery Case

De nieuwste Smart Batttery Case heeft een zachte binnenkant voor het beschermen van je iPhone 11 (Pro). De extra accu heeft genoeg capaciteit om de batterijduur met vijftig procent te verlengen. Als de hoes leeg is, kun je hem opladen via de Lightning-poort. Ook ondersteunt de beschermhoes draadloos opladen.

Lees verder: Apple onthult iPhone 11 (Pro) Smart Battery Case met speciale cameraknop

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

iPhone 11
iPhone 11
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's