Zo heb je de iPad-camera nog nooit gebruikt zien worden

Erwin Vogelaar
19 oktober 2017, 13:45
2 min leestijd
Zo heb je de iPad-camera nog nooit gebruikt zien worden

App-makers hebben een nieuwe manier bedacht om de iPad-camera te gebruiken. Een slimme hack verandert de lens in een cameraknop.

Lees verder na de advertentie.

Selfielens van iPad als cameraknop

Wellicht heb je lens aan de achterkant van je toestel wel eens gebruikt om je hartslag te meten, maar verder blijf je waarschijnlijk van de camera’s af. Nu heeft app-maker Astro HQ een hele nieuwe manier bedacht om de selfiecamera te gebruiken: als knop.

Wellicht ken je Astro HQ van de app Astropad. De makers zijn nu bezig met de app Luna Display en op Kickstarter wordt er om geld gevraagd.

cameraknop

Deze app verandert je iPad in een tweede scherm via een dongle die je in de Mini Display- of usb-c-poort stopt. Via wifi of usb maakt deze dongle verbinding met je tablet. Blijkbaar is hier veel vraag naar, want vandaag loopt het Kickstarter-project af en de makers hebben al ruim twintig keer het gevraagde bedrag van 30.000 dollar opgehaald.

Knoppen toevoegen

In een update voor het project laat Astro HQ zien dat er een nieuwe functie in Luna Display zit: de selfiecamera als knop gebruiken. “Terwijl Apple knoppen weghaalt, hebben wij een manier gevonden om er eentje toe te voegen”, stelt Giovanni Donelli op de Kickstarter-pagina. Door op de selfiecamera te tikken, verschijnt er een menu.

De app-makers stellen vier maanden bezig geweest te zijn met deze functie. Deze tijd is onder andere besteed aan de privacy van de gebruiker. Een nadeel van deze functie is namelijk dat de camera altijd aan moet staan bij het gebruik van de app. Om de data te anonimiseren, hebben de makers ervoor gezorgd dat de camera alleen de hoeveelheid licht ziet dat binnenkomt. Ook stellen de makers dat de cameraknop niet extra belastend is voor de accu .

De cameraknop is overigens optioneel en je kunt er ook voor kiezen om de volumeknoppen van de iPad te gebruiken. Het is in ieder geval mooi om te zien dat er nog creatieve manieren worden bedacht om bekende hardware te gebruiken.

iPad en iOS 11

De iPad heeft met iOS 11 ook een aantal handige nieuwe functies gekregen. Zo heeft de tablet net als de iPhone een nieuw Bedieningspaneel. Het is tevens mogelijk om snel screenshots te maken en de Bestanden-app te gebruiken. Uniek voor de iPad is de handige drag & drop-functie.

Via: The Verge
Bron: Kickstarter
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen