‘iPhone 15 Pro Max krijgt de beste camera van een iPhone ooit’

Yannick Chalkiopoulos
19 april 2023, 16:11
3 min leestijd
‘iPhone 15 Pro Max krijgt de beste camera van een iPhone ooit’

Eén van de belangrijkste upgrades van de iPhone 15 Pro Max wordt de camera. Uit nieuwe geruchten blijkt dat de telefoon zelfs de beste iPhone-camera ooit krijgt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 15 Pro Max krijgt nieuwe camera

Er gaan al maanden geruchten over de iPhone 15 Pro Max en welke camera de telefoon precies krijgt. De iPhone 15 Pro Max krijgt naar verluidt namelijk een periscooplens. Zo’n lens is bedoeld om veel verder in te zoomen dan tot nu toe mogelijk is bij eerdere iPhones. Met de iPhone 14 Pro kan je op dit moment tot 3x inzoomen en de verwachting is dat dit veel meer wordt bij de iPhone 15 Pro Max.

Lees ook: ‘iPhone 15 (Plus) krijgt een andere achterkant én een nieuwe kleur’

De periscooplens betekent dus waarschijnlijk een flinke verbetering voor de camera van de iPhone 15 Pro Max. Hoeveel beter deze camera daadwerkelijk gaat zijn was tot nu toe nog onduidelijk, maar nieuwe geruchten geven nu iets meer duidelijkheid. Er wordt namelijk voor het eerst gesproken over hoe ver je kan inzoomen met de nieuwe camera van de iPhone 15 Pro Max.

iPhone 15 pro max camera

Camera kan meer dan twee keer zo ver inzoomen

Als we de geruchten moeten geloven, kan je met de iPhone 15 Pro Max straks meer dan twee keer zo ver inzoomen dan je nu met de iPhone 14 Pro kan. Met de nieuwe camera is het dan waarschijnlijk mogelijk om tot 6x in te zoomen. Dat is dus inderdaad flink meer dan we bij eerdere iPhones gezien hebben.

Met de verbeterde camera wordt Apple op het gebied van fotografie weer een geduchte concurrent van bedrijven als Samsung en Google. Met de Pixel 7 Pro en de Samsung Galaxy S23 Ultra is het bijvoorbeeld al veel langer mogelijk om tussen de 5x en 7x in te zoomen. De camera van de iPhone bleef op dat gebied nog behoorlijk achter, maar daar komt met de iPhone 15 Pro Max dus eindelijk verandering in.

Renders bevestigen nieuwe camera iPhone 15 Pro Max

Eerder lekten al renders van de iPhone 15 Pro Max, waarbij vooral het camera-eiland van de nieuwe telefoon opviel. De cameralenzen steken bij de iPhone 15 Pro Max namelijk veel minder uit dan we bij de renders van de iPhone 15 Pro hebben gezien. Dat de lenzen van de nieuwe telefoon dunner zijn bevestigt de komst van de presicooplens. Deze nieuwe lens ligt namelijk horizontaal in de telefoon. 

Lees ook: Nieuwe iPhone 15 knoppen mogelijk van de baan – dit weten we

Dat is het grote verschil met de huidige iPhone-camera’s, want tot nu toe lagen de camera’s verticaal in de iPhone. Om ver in te kunnen zoomen, moeten lenzen een bepaalde grootte en diepte hebben. Apple heeft dit probleem steeds verholpen door de camera’s iets dikker te maken dan de iPhone zelf, waardoor de camera’s uitsteken. Met de periscooplens is de dikte van de iPhone dus geen probleem meer.

iPhone 15 Pro Max

Alle geruchten over de nieuwe iPhones onder elkaar

Ben je enthousiast over de nieuwe camera en wil jij meer weten over de iPhone 15-reeks? We hebben eerder alle geruchten over de iPhone 15 bij elkaar gezet, evenals alles wat we tot nu toe weten over de iPhone 15 Pro (Max). Ben je nieuwsgierig hoe duur de iPhone 15 Pro Max gaat worden? Check dan de prijs van de mogelijk duurste iPhone ooit.

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron: MacRumors
Bron afbeelding: Ice universe
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15 Pro Max
Apple iPhone 15 Pro Max

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu