Camera iPhone 15 Pro Max vs Samsung Galaxy S23 Ultra: wie wint?

11 oktober 2023, 12:46
3 min leestijd
Camera iPhone 15 Pro Max vs Samsung Galaxy S23 Ultra: wie wint?

De camera’s van de iPhone 15 Pro Max en de Samsung Galaxy S23 Ultra zijn allebei top. Maar welk toestel maakt nou écht de beste foto’s? Dat lees je in dit artikel!

Lees verder na de advertentie.

Camera iPhone 15 Pro Max vs Samsung Galaxy S23 Ultra

De Galaxy S23 Ultra van Samsung is de grootste concurrent voor de iPhone 15 Pro Max, zeker als het gaat om de camera. Techwebsite CNET liet de toestellen testen door een professionele fotograaf. We laten een aantal resultaten aan je zien.

Beide smartphone hebben deze heldere, levendige scène goed vastgelegd met de hoofdcamera. Maar de foto van de iPhone 15 Pro Max heeft realistischere kleuren in zowel de lucht als het gebouw aan de linkerkant. De lucht van de S23 Ultra ziet er bijzonder oververzadigd uit, met een gele zweem.

Bij een close-up van deze mooie roze bloemen is de iPhone duidelijk de winnaar. Hij zorgt voor een aantrekkelijke bokeh op de achtergrond en houdt het onderwerp mooi scherp, waardoor de bloemen op de voorgrond beter uitkomen. De S23 Ultra heeft niet hetzelfde diepte-effect en de kleuren zijn extreem verzadigd. Vooral de groene bladeren linksonder in de foto zien er bijna giftig uit vergeleken met de veel realistischere tinten van de iPhone.

Beide telefoons hebben een portretmodus die een aantrekkelijk bokeh-effect rond je onderwerp vastlegt. De foto van de S23 is breder dan die van de iPhone en heeft ook een rijker contrast en krachtigere kleuren. Die van de iPhone ziet er nogal uitgebleekt uit – een beetje teleurstellend.

Vergelijking in nachtmodus

Ook in het donker presteren de camera’s van beide toestellen bijzonder goed. Toch zijn er ook hier duidelijke verschillen te zien.

Het beeld van de Samsung Galaxy S23 Ultra heeft een meer gele kleurzweem, terwijl de iPhone 15 Pro Max iets fijnere details behoudt, vooral als je kijkt naar de bakstenen van de gebouwen. De ruisreductie van de S23 Ultra heeft een aantal van die details gladgestreken.

Dat gladstrijken van details is vooral merkbaar in deze nachtopname van de voorkant van een gebouw. De iPhone laat duidelijk de details in het metselwerk zien. De S23 Ultra interpreteert die textuur als ruis en probeert het daarom glad te strijken. Het resultaat is een vreemd uitziende gladde verschijning, waarbij het realisme van het beeld van de iPhone ontbreekt.

Camera iPhone 15 Pro Max vs Samsung Galaxy S23 Ultra: welke is beter?

De foto’s van deze twee krachtige smartphones zijn aan elkaar gewaagd. Alleen als je de details van elke foto naast elkaar bekijkt, kun je veel verschillen zien. En zelfs dan zijn veel van die verschillen heel subjectief.

Wat ons betreft scoort de iPhone 15 Pro Max over het algemeen toch iets beter. De iPhone-foto’s leverde meer accurate kleuren, waarbij de S23 Ultra vaak onrealistische kleurzwemen produceerde door de automatische witbalans. Samsung’s telefoon produceert ook oververzadigde beelden, terwijl de iPhone de kleuren natuurgetrouwer houdt.

Op zoek naar een iPhone 15 Pro Max?

Ben je van plan om de smartphone met de beste camera aan te schaffen? Kijk dan zeker ook naar de onderstaande deals!

Apple iPhone 15 Pro Max prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 72,50 p/m

Bekijk abonnementen

Los nieuw

€ 1.194,90

Bekijk prijzen

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bronnen afbeeldingen: cnet.com, cnet.com, cnet.com, cnet.com, cnet.com, cnet.com, cnet.com, cnet.com, cnet.com, cnet.com, cnet.com
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15 Pro Max
Apple iPhone 15 Pro Max

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu