Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

‘Deze vier nieuwe camera-features komen naar de iPhone 16 Pro’

Maurice Snijders
13 mei 2024, 12:44
3 min leestijd
‘Deze vier nieuwe camera-features komen naar de iPhone 16 Pro’

De iPhone 16 Pro krijgt dit jaar volgens geruchten maar liefst vier nieuwe camera-features. Dit zijn de verbeteringen!

Lees verder na de advertentie.

Deze camera-functies komen naar de iPhone 16 Pro

De iPhone 16-reeks krijgt nieuwe functies zoals een groter display en een nieuwe capture-knop. Daarnaast komen er schijnbaar ook vier nieuwe camera-features aan op de iPhone 16 Pro.

Verbeterde ultragroothoekcamera

De iPhone 16 Pro krijgt dit jaar volgens meerdere berichten een verbeterde 48MP ultragroothoekcamera. Dat is een flinke upgrade ten opzichte van de huidige 12 MP-versie van de iPhone 15 Pro. De ultragroothoekcamera van de iPhone 16 Pro wordt hiermee veel beter in de meeste opnamesituaties, maar vooral in omgevingen met weinig licht. Foto’s bieden ook meer detail en betere kleuren, terwijl de hogere resolutie meer flexibiliteit biedt bij het bewerken en nabewerken.

De 48MP ultragroothoekcamera van de iPhone 16 Pro zorgt mogelijk ook voor flinke verbeteringen voor ruimtelijke video (spatial video). Deze functie gebruikt een combinatie van de hoofdcamera en de ultragroothoekcamera, en met een nieuwe 48MP ultragroothoek is het mogelijk dat de iPhone 16 Pro ruimtelijke video in 4K-resolutie opneemt. De iPhone 15 Pro kan ruimtelijke video alleen opnemen in 1080p.

camera iphone 16 pro

Verbeterde optische zoom

Op dit moment gebruikt de iPhone 15 Pro Max een telelens met tetraprisma die een 5x optische zoom en 25x digitale zoom mogelijk maakt. In de iPhone 16-reeks zal Apple de verbeterde telelens met tetaprisma ook naar de kleinere iPhone 16 Pro brengen. Dit betekent dat de iPhone 16 Pro en iPhone 16 Pro Max allebei minimaal 5x optische zoom en 25x digitale zoom zullen bieden.

Daarnaast gaat er een gerucht dat de iPhone 16 Pro Max een zogeheten ‘periscope ultra-long telephoto combination’ zou krijgen. Hierdoor wordt een optische zoom van meer dan 5x mogelijk. Dit gerucht is tot nog toe alleen niet bevestigd.

Antireflectiecoating

Wanneer je fotografeert in een omgeving met fel licht, ontstaan er vaak lensflares. Dat zijn artefacten en interne reflecties. Het is een probleem waar de meeste camera’s mee te maken hebben. Maar Apple is voor de iPhone 16 Pro bezig met een oplossing.

Volgens een gerucht test Apple een nieuwe lenscoatingtechnologie voor de iPhone 16 Pro, genaamd ‘atomic layer deposition’ (ALD). Deze antireflectiecoating wordt mogelijk aangebracht op de cameralenzen van de iPhone 16 Pro om de effecten van interne reflecties te minimaliseren. Daardoor ontstaan er minder onverwachte artefacten op iPhone 16 Pro foto’s – en dan vooral op foto’s die zijn gemaakt bij fel licht.

tijd iPhone vervangen

Verbeterde hoofdcamera

De iPhone 16 Pro gebruikt naar verluidt een nieuwe hoofdcamerasensor van Sony, met een verbeterd ontwerp voor betere prestaties bij weinig licht. Sony’s nieuwste stacked sensor-techniek scheidt de fotodiodes en pixeltransistors die normaal gesproken in één laag worden gecombineerd. Sony beweert dat deze sensor hierdoor twee keer zoveel licht opvangt in vergelijking met bestaande camerasensoren.

Het is nog onduidelijk of deze volgende generatie sensor zal worden gebruikt in beide iPhone 16 Pro modellen. Ten minste één gerucht op Weibo zegt dat alleen de iPhone 16 Pro Max deze verbeterde stacked camerasensor zal gebruiken.

De nieuwe iPhone 16-serie wordt gelanceerd in september. Houd iPhoned in de gaten voor het laatste nieuws over de nieuwe iPhones en schrijf je gelijk in voor onze nieuwsbrief!

Bron afbeelding: macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 15 Pro
Apple iPhone 15 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu