Met Call of Duty Mobile speel je de multiplayer-game op je iPhone

Thomas Haenen
19 maart 2019, 16:59
1 min leestijd
Met Call of Duty Mobile speel je de multiplayer-game op je iPhone

Call of Duty Mobile laat je later dit jaar schieten op je iPhone. Een gratis versie van de populaire gamereeks verschijnt binnenkort voor je mobiel.

Call of Duty Mobile release voor iPhone bevestigd

Call of Duty Mobile wordt ontwikkeld door Tencent, in samenwerking met uitgever Activision. Het is een multiplayer-game waarin je, net als in de PlayStation- en Xbox-versie, strijdt tegen andere spelers. Activision belooft dat veel elementen uit de andere games ook in de mobiele versie te vinden zijn. Niet alleen populaire maps (Nuketown en Crash) en modes (Frontline en Team Deathmatch), maar je kunt ook spelen als herkenbare personages als Price en Ghost.

De releasedatum van Call of Duty Mobile staat nog niet vast, maar fans kunnen zich via de site van de ontwikkelaar alvast aanmelden voor een testversie. Een geselecteerde groep gebruikers mag de game al voor de release uitproberen. Daarnaast krijg je bij de release een bericht dat de game voor je klaar staat.

Battle Royale-mode komt later

Tencent Games is ook het team achter PUBG Mobile, de populaire game waarin je tegen honderd spelers schiet op een eiland om als laatste over te blijven. Hoewel in de consoleversie van Call of Duty ook zo’n battle royale-modus zit, zal die niet direct beschikbaar zijn in de mobiele game. Activision belooft wel “een unieke Call of Duty battle royale-ervaring” die met een latere update wordt toegevoegd.

De game wordt gratis, maar Activision en TenCent Mobile voegen waarschijnlijk wel in-app aankopen toe. Beide bedrijven houden de kaken nu nog stijf op elkaar over wat de plannen op dat gebied precies zijn. De kans is groot dat je, net als bij Fortnite en PUBG, betaalt voor cosmetische items, nieuwe personages en eenmalige boosts.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu