Kickstarterproject Cabin brengt MagSafe naar je iPhone

Rutger Otto
18 juli 2014, 14:11
1 min leestijd

Op Kickstarter staat nu een case voor de iPhone, genaamd Cabin. Deze hoes geeft je telefoon niet alleen meer lading, maar is ook voorzien van het MagSafe-concept, waarbij het oplaadsnoer magnetisch vast blijft zitten aan het toestel, zoals je wellicht kent van de MacBook-oplader.

Lees verder na de advertentie.

De Cabin wordt gemaakt door startup Hevo Labs en met nog 42 dagen te gaan in de crowdfundingperiode staat er al ruim 59 duizend dollar op de teller. Dat is al bijna tienduizend meer dan het streefbedrag van de 50 duizend dollar.

MagSafe

Maar waarom is dit project meteen zo’n groot succes? Lang verhaal kort: omdat het een MagSafe-systeem is voor iPhone 5 en iPhone 5S. Dat betekent dat de laadkabel op zijn plaats wordt gehouden dankzij een magnetische connectie, in plaats van dat je de kabel ouderwets moet inpluggen. Iedereen met een MacBook weet het: de klik die je hoort als de verbinding is geslaagd, geeft een goed gevoel.

Cabin bestellen

Cabin is via Kickstarter beschikbaar met verschillende add-ons. Met de goedkoopste versie van 69 dollar inclusief verzendkosten (51 euro) heb je een dock en twee adapters, om je iPhone in een dock te kunnen opladen. Wil je de case waarmee je accuduur verlengd wordt, kost voor Early Birds 99 dollar (zo’n 73 euro), daarna gaat de prijs met tien dollar omhoog.

Met de case moet je iPhone ongeveer twee a drie keer langer mee gaan. Daarnaast is het een prachtig vormgegeven extra voor je toestel, dankzij de aluminium uitvoering. Helaas maakt het je iPhone wel iets dikker. Het is overigens wel afwachten of Apple stappen gaat ondernemen tegen Cabin. Apple heeft namelijk patent op de MagSafe-uitgang en won in het verleden rechtszaken van partijen die er gebruik van maakten.

Lees meer over Kickstarter

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen