Burberry-bazin krijgt leiding over Apple Retail

Roel van Hout
15 oktober 2013, 10:30
1 min leestijd
Burberry-bazin krijgt leiding over Apple Retail

De vacature in de hoogste regionen van Apple was er al een tijdje, maar het bedrijf heeft ‘m eindelijk weten te vullen: Apple Retail gaat geleid worden door Burberry-bazin Angela Ahrendts.

Lees verder na de advertentie.

Haar voorganger, John Browlett, werd al na een half jaar door Apple ontslagen omdat zowel de top als de medewerkers in de Apple Stores ontevreden over zijn beslissingen waren. Browlett probeerde geld op Apple Retail te besparen, maar ging daarbij toch iets te snel.

Apple Retail

Apple is nu bij Angela Ahrendts uitgekomen voor de (gedeeltelijk) nieuwe functie van ‘Senior Vice President of Retail (oud) and Online Stores (nieuw)’. Ahrendts, al 20 jaar werkzaam in de mode-industrie, gaat vanaf de lente van 2014 direct onder Tim Cook werken, en is de enige vrouw in de bovenste regionen van het bedrijf. In een reactie laat Ahrendts weten “enorm vereerd te zijn” en ernaar uit te kijken “samen met de wereldwijde teams verder de consumentenervaring online en offline te gaan verbeteren”.

Apple Retail is tweede tak onder leiding van mode-manager

In juli wist Apple ook al Yves-Saint Laurent-baas Paul Deneve aan boord te halen, maar het is nog onduidelijk waarvoor precies. In ieder geval is Apple blijkbaar een bedrijf waar de modemensen maar al te graag willen werken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu