De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Apple onderzoekt mogelijkheden van buigbare iPhone

Lars Paijmans
17 oktober 2018, 8:58
2 min leestijd
Apple onderzoekt mogelijkheden van buigbare iPhone

Het klinkt nu nog als toekomstmuziek, maar Apple lijkt er van overtuigd te zijn dat de iPhone van de toekomst uit te vouwen is tot het formaat van een iPad mini.

Lees verder na de advertentie.

Buigbare iPhone-patent toont nieuwe techniek

De iPhone X introduceerde vorig jaar een nieuw ontwerp voor de smartphone van Apple, maar de volgende evolutie kan zomaar een stuk ingrijpender worden. Apple onderzoekt al jaren een manier om een iPhone te maken met een buigbaar scherm, en ook nu krijgt het bedrijf een nieuw patent toegekend dat hierover gaat.

In het patent is te lezen hoe een elektronisch apparaat (waarschijnlijk een iPhone) geopend en gesloten kan worden als een boek. Door dit te doen, verander je het formaat van een iPhone in dat van een iPad mini. Het patent beschrijft een manier waarop het scharnier kan werken dat je gebruikt om tussen deze twee standen te wisselen.

buigbare iPhone patent

In tegenstelling tot de handvol Android-telefoons die je nu al kunt opvouwen, zou de iPhone gebruik maken van één display, in plaats van twee afzonderlijke schermen. Volgens eerdere geruchten werkt Apple samen met LG om een prototype te maken van het buigbare scherm. Samsung zou bewust geen rol spelen in dit project, omdat zij zelf ook bezig zijn met het maken van een buigbare smartphone.

Niet het eerste buigbare Apple-scherm

Stiekem gebruikt Apple al langer buigbare schermen in de iPhone. De iPhone X, iPhone XS en XS Max hebben een flexibel oled-display dat in de randen ombuigt, zodat het scherm tot aan de randen van de iPhone kan doorlopen.

Toch zal het waarschijnlijk nog wel een paar jaar duren tot we het eerste Apple-product zien dat deze techniek gebruikt. Concurrent Samsung zou volgende maand zijn eerste buigbare smartphone al aankondigen, maar ook deze komt op zijn vroegst pas in 2019 uit.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Patent
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen