Bug in iOS: Wekkers gaan te laat af
Redactie

Dit weekend zijn alle klokken in Nederland een uurtje teruggezet, want de wintertijd is weer gestart. Moderne apparaten passen de tijd automatisch aan, en dus heb je hier steeds minder omkijken naar. De iPhone is een voorbeeld van zo’n modern apparaat, maar helaas gaat door een bug niet alles helemaal goed.

Wekkers gaan een uur te laat af

iPhone-gebruikers die hun iPhone als wekker gebruiken, kunnen door de vervelende bug te laat wakker worden. De bug zorgt er namelijk voor dat de terugkerende wekkers op zomertijd blijven staan. Hierdoor gaan ze precies een uur te laat af. Dit kan erg vervelend zijn als je ‘s ochtends een afspraak hebt.

Het gaat in dit geval alleen om wekkers die je hebt ingesteld. Een voorbeeld is bijvoorbeeld een wekker die elke werkdag om 9:00 afgaat. Het is aan te raden om je wekkers allemaal te verwijderen, en vervolgens opnieuw wekkers in te stellen. Na deze procedure kan je je iPhone niet meer de schuld geven als je je verslapen hebt.

Volgens Apple is er een iOS-patch onderweg die dit probleem oplost.

 • Spotlights:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Brit

  Het zou wel handig zijn de oplossing ook te vermelden bij dit artikel.
  Je moet je iphone rebooten. Dit doe je door de ronde knop voorop én de uitzet knop boven op tegelijk in te drukken en vast te houden tòt je het apple logo ziet. Wachten tot hij weer opstart en klaar! Je wekker doet het weer okè.

 • Arend

  Zelfs al heb je de wekker verwijderd en opnieuw ingesteld werkt hij niet goed… Heb de wekker nu een uur te vroeg in gesteld en dan wekt hij me wel op de juiste tijd.. Hoop dat dit snel verholpen word.

 • Robin

  Is de update ook gelijk doorgevoerd in de iOS 4.2 update?

  “Volgens Apple is er een iOS-patch onderweg die dit probleem oplost.”

 • DaLass

  Bij mij lost het verwijderen en opnieuw instellen het probleem niet op. Als ik een herhaal wekker instel (elke x-dag), gaat het structureel mis.
  Ook een reboot lost het niet op.

  Stel ik een eenmalige wekker in, dan werkt het wel.

 • Ik had hetzelfde probleem. Ik had een terugkerend alarm ingesteld wat alleen afging op werkdagen. Als ik het “normale” alarm gebruik wat gewoon elke dag afgaat, dan werkt het wel normaal. Misschien is dat ook voor de anderen een tijdelijke oplossing.

 • Laurent

  Ik heb exact hetzelfde probleem. Na 2 dagen alle alarm instelling te hebben verwijderd,en opnieuw ingesteld,werk het nog steeds niet goed.
  Tijdelijk maar een 🙂 ” ouderwetse wekker genomen” tot dat er een update komt.