Tim Cook: van een budget iPhone 5C is nooit sprake geweest

De iPhone 5C werd door veel media – ja, ook door ons – aanvankelijk neergezet als goedkoop, maar volgens CEO Tim Cook is nooit sprake geweest van een budget iPhone 5C.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dat zei de Apple-baas gisteren bij de bekendmaking van de Apple kwartaalcijfers. Cook werd gevraagd hoe Apple de onderkant van de smartphone-markt hoopt te gaan aanspreken. Daarop antwoordde hij dat “de iPhone 4S als beginners-aanbod wordt aangeboden”, en dat de iPhone 5C als “middenmoter” is bedoeld.

Geen budget iPhone 5C, maar gratis iPhone 4S

budget iphone 5c

Apple ziet de iPhone 4S als het beginners-toestel dat iemand gemakkelijk toegang verschaft tot “het gehele ecosysteem” (iOS 7), aldus Cook. Bij veel aanbieders is de iPhone 4S ook bij goedkopere abonnementen tegenwoordig inderdaad gratis.

De iPhone 5C bleek bij onthulling ook allerminst een goedkoop toestel te zijn. Misschien speelser om te zien, maar aan de binnenkant vrijwel identiek aan de iPhone 5, Apple’s vorige vlaggenschip.

De iPhone 5C is sinds vrijdag in Nederland te koop. Op welke plekken? Bekijk voor een overzicht van aanbieders ons artikel over de iPhone 5C en iPhone 5S verkoop, en ons koopadvies met abonnementen met een goedkope of zelfs gratis iPhone 5S en iPhone 5C.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.