‘Budget-iPhone kan zeer risicovol voor Apple zijn’

Redactie
12 februari 2013, 21:47
1 min leestijd
‘Budget-iPhone kan zeer risicovol voor Apple zijn’

Het kan bijna niet anders, de geurchten en voorspellingen van zoveel verschillende bronnen ‘bevestigen’ de goedkope iPhone-variant echt. Veel analisten zijn het er unaniem over eens dat het een fatale stap kan zijn voor het merk. Analist Andy Hargreaves van Count Pacific Crest spreekt van ‘onherstelbare imagoschade.’

Lees verder na de advertentie.

afbeelding

Steve Jobs heeft met al zijn zorgvuldigheid en passie Apple gemaakt tot wat het nu is. Een merk met een overslaanbaar imago. Analisten spreken hun angst uit als er tegen al Apple’s principes in, een goedkope telefoon gelanceerd zal worden.

Analist Andy Hargreaves over de goedkope iPhone

In een interview met The Wall Street Journal doet Hargreaves felle uitspraken over de mogelijke, toekomstige scheuren in Apple’s beleid.

“Het idee van een goedkope iPhone druist vol in tegen de kernprincipes van Apple. Wij kunnen werkelijk niets bedenken wat een goedkope iPhone beter kan doen dan de huidige modellen.” aldus Hargreaves

Hargreaves laat nadrukkelijk weten dat hij het begrijpt als Apple deze overweging maakt, een nieuwe markt veroveren kan voor veel nieuwe winst zorgen. Echter is de analist er ook van overtuigd dat de winst die Apple zal inleveren als gevolg van imagoschade veel groter zal zijn.

Vooralsnog blijft het speculeren, Apple heeft nog niets van bevestiging over het gerucht gegeven.

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen