Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Gerucht: ‘Apple brengt in maart 2020 nieuwe 4,7 inch budget-iPhone uit’

Lars Paijmans
17 april 2019, 12:33
1 min leestijd
Gerucht: ‘Apple brengt in maart 2020 nieuwe 4,7 inch budget-iPhone uit’

Een opmerkelijk gerucht stelt dat Apple de iPhone met het klassieke design niet helemaal kan loslaten. Het bedrijf zou in maart 2020 een nieuwe versie van de iPhone 8 uitbrengen, met verbeterde specs voor een lagere prijs.

Is er een nieuwe budget-iPhone in 2020 op komst?

Het gerucht is afkomstig van Economic Daily News, doorgaans een relatief betrouwbare bron uit China. Zij stellen dat Apple deze keuze maakt om een beter alternatief te hebben voor de middenklasse op de smartphonemarkt.

budget-iPhone 2020

Volgens de informatie zou deze nieuwe iPhone 8 in maart 2020 verschijnen en nog steeds hetzelfde 4,7 inch-display behouden. Het toestel zou 128GB aan intern geheugen krijgen en draait op de A13-chip, dezelfde processor die dit najaar in de iPhone 2019 te vinden is.

Het toestel zou net als de iPhone XR en iPhone 8 een enkele cameralens hebben en rond de 650 dollar kosten. Dit zou waarschijnlijk de grote groep met mensen aanspreken die al jaren uitkijken naar de opvolger van de iPhone SE.

Goed nieuws voor iPhone SE 2-fans

Vorig jaar doken er tal van geruchten op dat Apple aan een iPhone SE 2 zou werken, maar deze verscheen uiteindelijk nooit. Deze herziene versie van de iPhone 8 lijkt nu een soortgelijke functie te gaan vervullen. Mocht het gerucht kloppen, dan zou dit de eerste iPhone sinds de iPhone X zijn die weer een Touch ID-sensor in plaats van Face ID krijgt.

De prijs van 650 dollar zal ongetwijfeld een grote doelgroep aanspreken. Ook kan het een grote rol spelen in de pogingen van Apple om voet aan de grond te krijgen in opkomende landen als India. Mocht dit gerucht kloppen, dan horen we hier ongetwijfeld binnenkort meer over. Volg ons via de iPhoned-app, website of nieuwsbrief om alle geruchten te volgen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Devices, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's