De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Apple kondigt tijdens maart-event goedkopere iPad met Apple Pencil aan’

Rick van der Veer
24 maart 2018, 12:53
2 min leestijd
‘Apple kondigt tijdens maart-event goedkopere iPad met Apple Pencil aan’

Tijdens het Apple-event dat op 27 maart plaatsvindt, wordt een nieuwe, goedkope iPad met Apple Pencil-ondersteuning onthuld. De goedkopere MacBook uit eerdere geruchten schuift daardoor op naar later in het jaar.

Lees verder na de advertentie.

Budget-iPad (2018) onthuld tijdens maart-event

Volgens anonieme bronnen die met Bloomberg gesproken hebben wordt er aanstaande dinsdag een relatief goedkope iPad aangekondigd. Deze tablet dient als opvolger voor de iPad (2017) en zou onder meer gericht zijn op de educatieve markt. Dat thema komt hoogstwaarschijnlijk op meer punten terug tijdens de presentatie, aangezien het evenement in een Amerikaanse middelbare school plaatsvindt.

iPad iOS 11

Een ander gerucht, afkomstig van de immer betrouwbare Ming-Chi Kuo, stelt dat deze iPad ondersteuning voor de Apple Pencil krijgt. Dit baseert hij voornamelijk op het logo van het maart-evenement, dat duidelijk met de stylus gemaakt is. Met de Pencil kun je direct nauwkeurig tekenen en schrijven op het scherm van je iPad. Een bijpassend toetsenbord zit ook in de pijplijn, zo zegt Kuo.

Door middel van deze accessoires moet de goedkope iPad vooral de concurrentie met de Chromebooks van Google aangaan. Momenteel zijn deze laptops populair onder scholieren en studenten, met name vanwege hun lage prijskaartje. Deze Google-laptops zijn verkrijgbaar vanaf zo’n 220 euro, waardoor Kuo denkt dat de nieuwe iPad ongeveer 259 euro gaat kosten.

ClassKit: beter onderwijs met Apple

Naast de nieuwe iPad worden er naar verwachting ook aankondigingen gedaan op softwaregebied. Apple werkt aan nieuwe software voor educatieve ontwikkelaars, onder de naam ClassKit. Hiermee worden iOS-apparaten, zoals de eerder genoemde iPad, nuttiger voor bijvoorbeeld het afnemen van toetsen of het bijhouden van huiswerk. Ook wordt een grote update voor de al bestaande Classroom-app verwacht.

Lees ook: Onze 8 verwachtingen op een rij voor het Apple maart-event 2018

Met een goedkopere iPad en de bijbehorende software hoopt Apple een stuk marktaandeel in het onderwijs terug te pakken van Microsoft en Google. Die bedrijven hebben met goedkope Windows-laptops en Chromebooks een groot deel van de educatieve markt in handen gekregen. Apple hoopt daar met een budget-iPad een goed antwoord op te hebben.

Budget-MacBook

De goedkopere MacBook (Air) die in eerdere geruchten genoemd werd is volgens Bloomberg nog steeds in ontwikkeling. Het apparaat moet minder dan duizend dollar gaan kosten en vervangt de MacBook Air-reeks, die al een tijdje niet meer is bijgewerkt. De laptop is echter nog niet klaar om aanstaande dinsdag al onthuld te worden, en staat pas gepland voor later in het jaar.

Het laatste nieuws over Apple

Bronnen: Bloomberg, MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu